Kassa Yafet Gerbrevold (27). (Foto: Politiet)
Kassa Yafet Gerbrevold (27). (Foto: Politiet)

Etterlyst for drap på kona

Kassa Yafet Gerbrevold (27) er siktet for drapet på sin 19 år gamle kone.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet valgte mandag ettermiddag å gå ut med navn og bilde på ektemannen til den drepte 19-åringen. Gerbrevold ble tidligere på dagen etterlyst av politiet både nasjonalt og internasjonalt i forbindelse med drapet.

Mannen er av etiopisk opprinnelse, og er født i 1980. Han var gift med kvinnen som ble funnet drept. Han kom til Norge i 2004 i utdanningsøyemed, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag.

Les også:Ektemannen etterlyst for drap

Siktet for drap
27-åringen er siktet for forsettlig drap, men er ikke pågrepet, og politiet jakter nå på mannen.

Den drepte kvinnen er også av etiopisk opprinnelse, men har vært norsk statsborger siden 2000. De har begge lovlig opphold i Norge og er tidligere ikke kjent av politiet.

Se TV 2 Nyhetenes reportasje her.

Lå død på hybelen
Politiet fikk melding klokken 01.05 natt til mandag om at en død kvinne var funnet. Hun lå da i sin hybelleilighet i Anker studentbolig i Hausmannsgate i Oslo.

- Siktelsen og pågripelsesbeslutningen er basert på funn i leiligheten og på andre forhold som er avdekket under dagens etterforskning, sa Hanne Kristine Rohde, leder for vold- og sedelighetssseksjonen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag.

- Avbalansert
Paret har ifølge VG Nett vært aktive i en menighet i Oslo. Der er dødsbudskapet mottatt med sjokk.

- Han er en rolig og avbalansert person, og hun er en jente som har levd hele livet sitt i kirken. Det er helt uforståelig, sier pastoren i en menighet der 19-åringen var aktiv til VG Nett.

tv2nyhetene.no følger saken.

Drap på 19-åring Anker Studenthjem hybel plombert
Drap på 19-åring Anker Studenthjem hybel plombert