FERSK CHILI: chili gjør store ting for både mage og hode
FERSK CHILI: chili gjør store ting for både mage og hode

Fiser jeg nå....Del 2

Vi har rotet litt rundt i historien om den uheldige turisten Frank

Vår gjengivelse av turisten Franks opplevelse av Brasils kokekunst har vært en suksess på tv2underholdning.no. Den har i nesten to uker vært blant de mest leste og mest kommenterte artiklene hos oss. Du kan lese den her .

Historien om Frank kom til oss per e-post, og som all annen e-post som blir sendt rundt er opprinnelse og opphavsmann vanskelig å ta rede på. Vi har prøvd å gjøre noe etterforskningsarbeid for å finne ut om hvor mye av historien som er sann. Og kanskje også finne ut hvem Frank var/er. Det har vist seg å være vanskelig. Det vi imidlertid har funnet ut er følgende:

Natal ligger i Brasil.

Et vakkert sted som er hyppig besøkt av turister, deriblant de amerikanske.

Flere av turistene heter Frank.

Det arrangeres ofte store festivaler, og i juni/juli har de en såkalt Cook-Out som er en matfestival. (Er man rask kan man faktisk rekke den i år)

....og det er i grunnen det vi har funnet ut. Om andre er bedre på detekivarbeid enn det vi er tar vi gjerne i mot flere bevis for eller mot sannhetsgehalten i Franks reisebrev.

Nordmenn har sarte ganer historisk sett. Paradoksalt nok har vi ingenting i mot å spise bedervet fisk, saueøyne eller torsk i geleform, men har hatt store problemer med alt som brenner litt i ganen. Det er åpenbart i ferd med å endre seg. For av alle de som kommenterer artikkelen sier opp til flere at de kjenner seg igjen. Utover det er det tydelig at folk har latt seg more. Med unntak av leseren med signaturen Frode som mener artikkelen er "platt Ola Dunk-humor". Han om det. Men om vi skal være petimeter så handler det om en amerikaner i Brasil, så Ola Dunk er vel neppe rett betegnelse.

Om noen skulle ha blitt inspirert av Franks flammende opplevelse med sterk curry har vi her funnet fram en oppskrift på ekstremt sterk curry, garantert til å gi de fleste en overveldende lyst til å "tørke seg i rævva med en softis" mot slutten av måltiden. Bon appetit!

500 g reinskåret svinekjøtt i strimler

3 ss olivenolje

3 båter hvitløk

1 grønn chili

½ ss chilipasta

1/2 ss sterk karrypasta

2 karriblader

1 fersk ingefær (ca. 2 cm liten bit)

1 purre

1/2 brokkoli

1 rød paprika

2 dl hønsebuljong

1 ss maisennamel

3 dl jasminris.

Sett på risen først! Varm oljen i wok, ha i finhakket hvitløk, chili og fres. Stek kjøttet i dette. Ta opp kjøttet. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres grønnsakene og ingefær i karripastaen i 2- 3 minutter. Ha i kjøttet, chilipasta og karriblader, og tilsett buljongen. Rør maisenna ut i en kopp med 2 ss vann, og rør det inn. La det putre i ca 15 min. Server med jasminris til. (Opplysningskontoret for kjøtt)