VERDENS MORSOMSTE: Den legendariske komikeren George Carlin (71) døde natt til mandag.
VERDENS MORSOMSTE: Den legendariske komikeren George Carlin (71) døde natt til mandag.
george c
george c

Verdens morsomste er død

Han ble regnet som en av verdens morsomste menn. I går døde den amerikanske stand-up-legenden.

George Carlin (71) inspirerte alle fra Jerry Seinfeld til «The Simpsons». Natt til i mandag døde han av hjertesvikt. Det er ingen hemmelighet at Carlin slet med alkohol- og narkotikaproblemer i årevis, noe han vitset uhøytidelig om.

- Å være beruset er som å være sofistikert, men uten evnen til å si det.

Elsket og hatet
George Carlin spøkte om hverdagslivet, samfunnet, politikk og religion. Hans hånende stil og grove vokabular, gjorde ham hatet av de konservative og elsket av de liberale. Carlin oppsummerte det slik:

- Plikten til en komiker er å finne nøyaktig hvor grensa går – og så tråkke over med vilje. Ikke tolk det jeg sier som kynisme. De ekte kynikerne er dem som sier at alt går bra til slutt.

Inspirerte Seinfeld
Carlin startet som komiker i 1956, og i løpet av hans over femti år lange showbizkarriere, inspirerte han flere generasjoner av komikere, blant andre Jerry Seinfeld, Robin Williams, Ben Stiller, Jay Leno, Garry Shandling, Judd Apatow og serieskaperne av «The Simpsons».

Nettstedet IMDb beskriver Carlin som «en av de største og mest innflytelsesrike komikerne noensinne».

I videovinduet under kan du høre George Carlin fortelle om sitt syn på religion. (NB! Videoen inneholder banning. TV 2 tar ikke ansvar for eksterne lenker.)