wenche 680 px sommer (Foto: TV 2)
wenche 680 px sommer (Foto: TV 2)

Nydampede blåskjell

By på en gryte full av nydampede blåskjell smaksatt med hvitløk og sitron. Enklere og bedre kan det ikke bli!

Blåskjell er Wenches favorittmat om sommeren. Både fordi det er godt og enkelt å lage. Blåskjellene er best når det er kaldt i vannet, noe som er greit å vite hvis du skal plukke selv. Husk også å undersøke med Mattilsynes at skjellene i det området du plukker er friske.

blåskjell (Foto: TV 2)
blåskjell (Foto: TV 2)

Nydampede blåskjell

Til hovderett beregn ca 1kg blåskjell pr person. Til forrett ca 200-300 g per person.

Ca 1 kg ferske blåskjell

½ løk

2 ss olivenolje

3 fedd hvitløk

2 dl tørr hvitvin

grovmalt pepper

bladpersille

Sjekk at blåskjellene er hele og at de er lukket. Trekk eventuelt av ”trådene” som henger på skjellene.

Rens og finhakk løken. Varm opp oljen i en stor, vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett løken og la den surre til den er myk. Tilsett finhakket hvitløk og hvitvin, kok opp og ha i blåskjellene. Legg på lokk og kok til skjellene har åpnet seg, ca 4-5 min. Rist på gryten en gang i mellom.

Dryss over hakket bladpersille og grovmalt pepper.

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg under trekkingen.

Server i dype tallerkener og med brød og eventuelt hvitløkmajones.

- Håper det vil smake. Velbekomme!

Neste ukes sommermat fra Wenche: Kyllingsalat med rosa dressing.