wenche 680 px sommer (Foto: TV 2)
wenche 680 px sommer (Foto: TV 2)

Blåskjell fra Wenche

Wenche gir deg ideer til enkel og god sommermat hver uke i hele sommer.

God morgen Norge har ferie, men vår trofaste kokk, Wenche Andersen, har ikke glemt dere seere. Hver uke i hele sommer vil hun legger ut en oppskrift til en frisk, enkel og delikat sommerrett på våre nettsider.

Ukas sommermat fra Wenche:Nydampede blåskjell

Mobil sommermat

-En sommerret skal være enkel å lage og gjerne kunne tilberedes på grill eller i utekjøkken. Rettene jeg har valgt er lette å ta med seg på tur, fordi de kan forberedes på forhånd og har god holdbarhet, sier Wenche. Hun er også opptatt av at vi spiser med øynene. Derfor skal rettene være fargerike og delikate - noe som er enkelt om sommeren når det bugner av friske grønnsaker og frukter i butikker og på torg.

Blå skjell og røde bær

-Jeg elsker blåskjell! Det er den ultimate sommermaten, sier Wenche. Hun spiser gjerne blåskjell hver uke sommeren igjennom. Da bruker hun ikke bestikk, men bruker skjellene både som skje og pinsett. En annen favoritt er jordbær - og ikke bare til dessert. Wenche bruker jordbær både i salater og som salat med litt balsamicoedikk over.

Wenche og resten av God morgen Norge-gjengen er tilbake med første sending etter ferien mandag 18. august.