Glenn Lyse (Foto: Scanpix)
Glenn Lyse (Foto: Scanpix)

Ute av uføret

Glenn Lyse slet med økonomien etter han vant «Idol 2007». Nå er han ute av uføret.

Etter talentkonkurransen uttalte småbarnsfaren på 33 år at han ikke hadde hatt inntekt under deltakelsen i «Idol» og at han hadde vanskeligheter med å betale regninger.

Nå har han imidlertid fått orden på økonomien.

- For meg som er familiefar, har hus og forsørgeransvar, var det tungt å ha lite penger. Det er først nå jeg begynner å komme ovenpå igjen, sier han til tv2underholdning.

- Det var mange skatter og utgifter som jeg lå bakpå med. Jeg ble ikke rik av «Idol», men spillejobbene jeg får nå er godt betalt i forhold til før. Nå får jeg også spille for et større publikum og det er bra. Jeg klarer med akkurat og kan leve av musikken for øyeblikket.

Saken fortsetter under bildet.

Glenn-Lyse-Berit-Elin (Foto: Scanpix)
Glenn-Lyse-Berit-Elin (Foto: Scanpix)
Motsatt av «Norske Talenter»
Det motsatte skjedde da Erlend Bratland stakk av med seieren i «Norske Talenter». 16-åringen vant 650.000 kroner.

- For erfaringens del tror jeg «Idol» var det beste for meg. Du går gjennom så mye som du lærer av. Men økonomisk ville «Norske Talenter» vært best. Jeg hørte han fikk masse for seieren – det er gode penger å ha med seg.

Snart reiser de to vinnerne på turné sammen. Første konsert i TV 2s sommerturné er 2. juli i Oslo. Glenn har ikke sett «Norske Talenter», men har hørt Erlend synge på nett i etterkant.

Les mer: TV 2s sommerturné

- I «Idol» må du vise flere musikalske sider av deg selv og folk blir bedre kjent med deg. Vi så jo bare Erlend på TV et par ganger før det var finale. Det kan jo være både positivt og negativt. I «Norske Talenter» får du vise frem det talentet du selv ønsker. I «Idol» blir du satt i mange flere utfordringer.

Glenn tror Erlend har en lysende karriere foran seg hvis han får gode låter.

- Jeg synes han har en veldig bra stemme og er flink til å synge. Han har samme type stemme og musikk som Jan Werner.

- Får han bra låter tror jeg han kan gjøre det bra. Det er låtene det dreier seg om. Han har både utseende og stemme – og så absolutt image. Jeg håper at han får egne låter å synge. Det er viktig for å klare seg i bransjen.

Les mer: Erlend gir ut plate

Gleder seg
Under sommerturneen håper Glenn å få vise frem en mer rocka siden av seg selv til publikum.

- Det blir bra å treffe gjengen igjen, både bandet og Bjørn Johan og Kim Rune. Jeg har snakket litt med dem siden «Idol» og vi har forsøkt å møtes. Men alle er opptatt med sitt og derfor har det blitt mest SMS og telefoner i stedet.

Saken fortsetter under bildet.

Bjørn-johan-muri-og-glenn-lyse (Foto: Scanpix)
Bjørn-johan-muri-og-glenn-lyse (Foto: Scanpix)
- Hva skal du synge på sommerturneen?

- Jeg er ikke helt sikker ennå. Det blir litt rocka låter – men alt blir bestemt i disse dager. Jeg synger tre-fire låter pluss noen medleyer og duetter. Jeg må vel synge vinnerlåten også, det blir nok det.

- Er du ikke så lysten?

- Jo da... Men jeg har jo spilt han noen ganger nå, sier han om «Days Go By».

- Du kunne vært faren til flere av de andre. Går det greit å reise på turné med folk som er så mye yngre enn deg?

- Jeg får være den snille storebroren. Eller den kule storebroren. Crew og band er på min alder, så det går nok fint. Jeg har gått gjennom tanken et par ganger selv også, men tror ikke det blir noe problem.

- Skal du ha med familien rundt?

- Nei, det har jeg ingen planer om foreløpig. Men det kan godt hende vi finner på noe underveis. Kanskje følger de deler av turneen eller kommer på besøk.

Jobber med nytt album
Glenn har allerede spilt inn noen låter i sitt private studio, med tanke på en oppfølger til albumet «Come Closer».

- Jeg prøver å få den annerledes enn den første. Jeg har mine meninger på hvordan jeg vil ha det, så får vi se. Det er rock jeg synes er kjekt å spille. Jeg har kontrakt foreløpig med Sony BMG. Vi har ikke diskutert om det blir en ny plate – det får vi se på. Det er ikke så lett i platebransjen om dagen, folk laster jo ned musikken i stedet for å kjøpe den i butikk.

- Har tiden etter Idol vært som forventet?

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Det har vært masse positive tilbakemeldinger, særlig på spillejobbene vi har gjort. Masse fans og gode tilbakemeldinger via e-post, brev og alt. Jeg har fått en kaffekopp en gang, og mye blomster. Jeg har spilt masse livejobber med bandet mitt. Det har blitt mange events og små festivaler.

- Har det kommet frierbrev, selv om du har familie?

- Ingen kommentar – er det ikke det de sier? Det er morsomt når ti år gamle jenter spør etter telefonnummeret ditt og om du kan komme hjem til dem en dag. Men jeg er en opptatt mann.

Her kan du kjøpe billetter til TV 2s sommerturné.