Amy og Mitch Winehouse
Amy og Mitch Winehouse
amy winehouse
amy winehouse

- Amy kan dø

Mitch Winehouse sier at datteren kan havne i rullestol eller dø hvis hun fortsetter å røyke narkotika.

Soulartisten Amy Winehouse er fremdeles på sykehus etter at hun kollapset i hjemmet sitt mandag. Amys far, Mitch Winehouse, sier til et intervju med Sunday Mirror at datteren har fått diagnosen lungeemfysem. Dette er en dødelig sykdom som forårsakes av røyking og som gjør at lungene aldres for tidlig.

Les mer: Amy fraktet til sykehus

Les mer: Amys narkohelvete

mitch_230
mitch_230

- Det kan ta livet av henne
I intervjuet med Sunday Mirror sier den bekymrede faren at datteren minner om hans 78-år gamle mor som slet med pusten før hun døde av lungekreft.

- Å fatte at dette kan skje med min vakre 24-år gamle datters liv er absurd. Legene har sagt til henne at hvis hun fortsetter å røyke narkotika, så vil ikke bare stemmen hennes bli ødelagt, men det vil ta livet av henne. Det har vært en tøff uke, sier Winehouse.

I intervjuet forteller faren også om bekymringen for kreft, og at legene har tatt prøver av en kul som ble funnet i Amys bryst.

- Det er ikke noe tegn til kreft i blodet, men de må kanskje gjøre en dobbelskjekk, forteller han.

amy2_230
amy2_230

Kan bli avhengig av oksygentilførsel
Lungeemfysem er en sykdom som gjør at man kan bli avhengig av å bruke oksygenmaske, og ifølge Mitch Winehouse tegnet legene et virkelighetsnært bilde av Amy som fullstendig avhengig av oksygentilførsel dersom røykingen hadde pågått en måned til.

Har besøkt Amys ektemann
Amys ektemann Blake Fielder-Civil er i fengsel etter å ha blitt tiltalt for grov legemsbeskadigelse, og Amys far sier at han har besøkt Blake tre ganger i fengsel.

- Han har beklaget for at han har introdusert Amy for narkotika, og han sier at han skal forsøke å få orden på ting, sier Winehouse.

Les mer: Amys ektemann sa seg skyldig

Sykdommen kan føre til at lungene kollapser, man kan få hjerte- og hjerne problemer.

- Det er bekymringsverdig at Amy har fått dette på sin alder. Men vi ser at stadig flere unge narkotika-avhengige får denne tilstanden, sier doktor Mike Morgan til Sunday Mirror.

Amy Winehouse skal i utgangspunktet opptre på Glastonbury-festivalen neste helg.