Ferdig kjøkken
Ferdig kjøkken

Slik ble rommet til

Kunne du tenkt deg et kjøkken likt det «Tid for hjem»-gjengen laget mandag? Da bør du lese videre.

Et godt oppussingsobjekt gir arbeidslyst! Og slik er det med kjøkkenet vi gyver løs på i denne utgaven av Tid For Hjem. Kjøkkenet er svært slitt og gått ut på dato, med ett mønster på gulvet, et annet på veggene og et tredje på benkefisene.

Kjøkkenet er stort, med plass til mange rundt spisebordet, men er likevel mørkt og lite luftig på grunn av dårlig planløsning.

Designer Jon Eliasson gjør her et nytt fantastisk kjøkken, vi husker at han overrasket oss alle med ”det knallgule kjøkkenet” i forrige runde av Tid For Hjem.

Romløsningen:
Jon Eliasson vil beholde hovedtrekkene i den gamle planløsningen, med spiseplass i den ene enden og kjøkken avdelt av en halvvegg i den andre. Vi ønsker imidlertid et lysere inntrykk og finner fram til en løsning med to benkekjøleskap i stedet for et høyt kjøleskap som stengte for luftigheten. Videre vil Jon ha større avstand mellom arbeidsbenk og overskap, og han vil ha en ”bar- løsning” mellom spisedel og arbeidsdel.

Vegger og gulv:
All eksiterende kjøkkeninnredning ble revet. Nytt valnøtt parkettgulv ble lagt, og samme parkett ble også lagt opp langs den ene veggen (stående). Midt på denne veggen finnes en dør som også fikk parkett på seg, slik ble døren nesten helt kamuflert.

På neste vegg fjernet vi tapet, sparklet og pusset, og malte til slutt veggen med svart blank maling. Resten av veggene ble hvitmalte.

Vi fant også ut at der var en overflødig dør inn til kjøkkenet, her skrudde vi av håndtak og satt opp gipsplater. Om beboerne ønsker å ta denne døren i bruk igjen kan det enkelt (eller ganske enkelt¿) gjøres ved å fjerne gipsplatene igjen.

Det ble bygget ny halvvegg til ”bar- løsning” der den gamle kjøkkeninnredningen hadde vært. Dette ble gjort med stenderverk og gipsplater.

Tak : Hvit takmaling.
Hvite vegger: Scotte (7) vannbasert hvit.

Vinduskarmer og lister: hvit blank oljemaling.

Sort vegg: Sort gulvmaling, oljebasert blank.

Kjøkkeninnredningen:
Mellom benkeplate og overskap ble det lagt knall røde fliser. (Italienske, Cesi) Vi brukte 3 forskjellige flisestørrelser og la dem etter prinsippet ”tilfeldig fordeling”.

Kjøkkeninnredning er standard lagerført ikea, type Applâd hvit. Grå benkeplate. Overskapene går helt i taket. Hvite hvitevarer,- komfyr med keramisk topp, hvit vifte og 2 benkekjøleskap hvorav et har en frysedel.

”Baren”:

Baren mellom spiseplass og arbeidsplass er laget som en stående bue. Stein laget denne ved hjelp av 2 bøybare 9 m.m. MDF- plater, pålimt Lingaflex valnøttfiner. Den ble montert i kjøkkeninnredningen uten synlige skruer. Fineren er så lakket med 3 strøk blank klar oljelakk.

Belysning:

Spot- belysning felt inn i underside overskap. Hengende hvite ”kuler” i ulike størrelser over spisebord og i krok.

Spiseplass:

Beboerne hadde originale design- stoler ( Saarinen) som vi selvfølgelig valgte å bruke videre. Disse fikk nye trekk til putene i rødt ullstoff. Bordet ble beholdt som det var.

På den sorte veggen ved spiseplass ble det hengt opp sorte blomsterpotter med grønne planter i.

Fliser: Røde fliser Cesi, lim og fugemasse fra Flisekompaniet 55 20 57 00

Parkett: Kâhrs, woodlock, valnøtt Geitanger bygg as: 908 05 000

Benkekjøleskap: Bosch: KTR 18420 og KTL 18420

Komfyr og vifte: Bosch. www.bosch-hvitevarer.com

Kjøkkeninnredning: Ikea

Lamper: Living

Blomsterpotter: Åhlens, design Jon Eliasson

Vaser og lysestaker: Åhlens

Skåler og vaser: Fossheim as, design Kjersti Bergesen 55 10 77 93

Stoltrekk:

Møbeltapetserer:

Container Kurt Hamre containerservice 55 91 60 00

Buet spisebar: 9 m.m bøybar mdf, pålimt lingaflex valnøttfiner

fra Sæbø bygg og interiør 55 98 98 48

Kontaktlim: Wurth Norge