Sea King  redningshelikopter fra Luftforsvaret søker i området vest for Sotra. (Foto: SCANPIX)
Sea King redningshelikopter fra Luftforsvaret søker i området vest for Sotra. (Foto: SCANPIX)

Resultatløst søk

Mannskaper fra Røde Kors og politiet har fredag kveld søkt langs land etter de savnede pilotene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var kaptein Knut Brunborg (45) fra Bergen, kaptein Jan Einarsen (60) fra Dal i Eidsvoll og styrmann Inge Marius Vågsberg (29) fra Oslo som styrtet i småflyet utenfor Sotra fredag formiddag.

Været begrenser
Redningsmannskaper har lett etter de tre hele dagen. Vrakrester er plukket opp fra sjøen, men fredag kveld var de savnede fortsatt ikke funnet. Det dårlige været skapte også problemer for strandsøket.

- Vi har høy fokus på sikkerheten deres - det er førsteprioritet. Derfor går vi innomskjærs hele veien så været begrenser oss så langt, sier innsatsleder Torbjørn Mørk ved Hordaland politidistrikt.

Tung dag på jobben
Det er selskapet Helitrans som eier det tomotors flyet fra 1981, men det opereres av Kystverket og Kystvakten. For de andre ansatte på Helitrans var det en tung dag på jobben fredag.

- Det er en veldig trist dag. Det er første gang vi har hatt hendelser av denne art med våre ansatte. Det er en trist dag først og fremst for de pårørende, men det preger også hele selskapet, sier en tydelig preget Helitrans-sjef Frode Arntzen.

Kokken 23.00 fredag kveld blir letingen avsluttet. Når politiet gjenopptar letingen lørdag morgen skal mannskapene også lete langs strendene. Men håpet om å finne de tre i live er ute.