Jay Z
Jay Z

- Feil for festival

Noel Gallagher mener at Jay-Z ikke passer på rockefestival.
- Latterlig, svarer rapstjernen. Mandag kommer han til Hovefestivalen.

«I'm The Worlds Greatest» rapper superduoen R. Kelly og Jay-Z i låta med samme tittel. Og det stemmer. Den amerikanske rapperen Jay-Z, eller Shawn Carter som han egentlig heter, er en av verdens mestselgende artister. Han slo gjennom med låta «Hard Knock Life» fra 1998. I april i år giftet han seg med kjæresten gjennom fem år, Beyoncé Knowles.

Lørdag 28. juni er superstjernen Jay-Z trekkplasteret under verdens største musikkfestival, Glastonbury i England.

Hva mener du om rap på rockefestival? Gi din stemme til høyre!

Les også: Verdens mektigste kjendis

Aldri før har en hiphop-artist vært hovednavnet på den største scenen på den legendariske festivalen.

Allerede på mandag 23. juni står superstjernen på scenen på Hovefestivalen i Arendal.

- At vi har klart å få ham til «lille» Hove, er vi rett og slett veldig stolte over! skriver Hovefestivalen på sine egne sider.

noel gallagher
noel gallagher
«Feil» for festivalen
Britene har delte meninger, og flere hevder at det å booke en rapper som en av trekkplastrene på Glastonbury er å svikte røttene til rockefestivalen. Oasis-gitarist Noel Gallagher slenger med leppa og sier at Jay-Z er «feil» for Glastonbury, og at ledelsen har forandret festivalen for mye.

- Hvis det ikke er ødelagt – ikke reparer det, sier Gallagher til BBC.

- Det er latterlig. Det er 2008, så hva er dette? Det er en utrolig gammeldags tankegang. Det er ikke slik verden fungerer lengre. Jeg er virkelig forbløffet, sier Jay-Z i et intervju med den samme radiokanelen.

I intervjuet sier Jay-Z at han tror folk hører på musikk på en annen måte nå enn de gjorde tidligere.

- Jeg hører på all slags musikk og det er slik det bør være, og det er slik verden bør være – at man blander kulturer, mener rap-stjernen og legger til at hiphop må respekteres som kunstform på lik linke med all annen musikk.

- Det handler om er om det er god eller dårlig musikk, sier han.


- Merkelig avgjørelse
Også blant hiphop'erne selv har Jay-Zs opptreden på Glastonbury vakt oppsikt. Den britiske rapperen Dizzee Rascal sier det er en merkelig avgjørelse å la Jay-Z være hovedartisten på Glastonbury.

- Det er helt utrolig. Jeg hadde aldri trodd at Jay-Z skulle spille på Glastonbury, sier artisten til BBC som heller skulle ha sett at festivalen hadde booket Eminem eller Kanye West som han mener har en mer blandet rap-stil.

cannes
cannes

Trøbbel med rap på festival
Flere rap-artister har hatt trøblete scene-framføringer under rockefestivaler. I 2005 ble artisten 50 Cent bombardert med flasker under Reading-festivalen i England.

HipHop på festival har også bydd på utfordringer her i Norge. Flere av de amerikanske rapstjernene har hatt en tendens til å avlyse konsertene. Nas avlyste quart-opptredenen i 2003, og det samme gjorde Eve som skulle erstatte raperen samme året.

Når rap-artistene faktisk har dukket opp, har det bydd på enkelte skandaler. Som da rap-legenden Snoop Dog fortalte et forbløffet pressekorps at han hadde røkt marihuana på scenen under Quartfestivalen 2005.

Foreløpelig er det ingenting som tyder på at Jay-Z uteblir fra Hove mandag 23. juni.

TV 2 Underholdning følger «Hovefestivalen». Følg med på våre festivalsider for bilder, intervjuer og stemningsrapporter!

Mer innhold fra TV 2