Bytter jobb. Sylvia Brustad og Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Scanpix)
Bytter jobb. Sylvia Brustad og Bjarne Håkon Hanssen. (Foto: Scanpix)

Ministre bytter plass

Sylvia Brustad og Bjarne Håkon Hanssen er noen av ministrene som bytter jobb i den rødgrønne regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg hadde trolig planlagt flere endringer i regjeringen før Haga kastet kortene. Etter et ekstraordinært statsråd fredag ettermiddag vil han presentere en rekke endringer.

- Skrek etter ny leder
Sylvia Brustad (Ap) skal ha bedt om avløsning som helseminister, og Bjarne Håkon Hanssen (Ap) overtar denne posten. Brustad blir derimot ny næringsminister. Hanssen er i dag arbeids- og inkluderingsminister.

- Helsedepartementet skrek etter en ny leder, men det blir spennende å se hva Hanssen får ut av departementet. De må rydde opp i denne sektoren før 2009, klarer de ikke det kan det være en faktor som gjør at de rødgrønne vil tape valget i 2009, sier Stein Kåre Kristiansen, politisk redaktør i TV 2.

Brekk eneste nye
Som TV 2 Nyhetene meldte tidligere fredag ettermiddag blir Terje Riis-Johansen ny olje- og energiminister og Lars Peder Brekk overtar Riis-Johansens plass og blir ny landbruksminister. Brekk er det eneste nye kortet til regjeringen.

Etter Hagas avgang har Stoltenberg vært opptatt av å presisere at utskiftingene på noen måte svekker regjeringens troverdighet. Politisk redaktør Kristiansen er uenig.

- Brekk vil på ingen måte klare å fylle den rollen Haga hadde i regjeringen. Det er en åpenbar svekkelse av regjeringen, sier Kristiansen.

Dette er den andre store rokeringen i den rødgrønne regjeringen. I oktober i fjor ble tre statsråder byttet ut: Helen Bjørnøy, Øystein Djupedal og Karita Bekkemellem. I alt har sju statsråder forlatt Stoltenberg II-regjeringen.

Sv gjør ingen endringer i regjeringen.