Waleskringle

Deilig til kaffen!

En kake mange synes det er vanskelig å få vellykket.
Kaken er enkel å lage, men kunsten er ikke å åpne stekeovnsdøren for tidlig!

Av denne deigen kan det bakes vannbakkels eller waleskringle.

Waleskringle og vannbakkels kan serveres til de som ikke skal ha sukker.
Pass da på at ev fyll ikke inneholder sukker.

Dette er deigen som må kokes før den stekes!

Gode råd er: Følg oppskriften, vær nøyaktig når du måler og veier opp ingrediensene, følg fremgangsmåten og du er sikret et vellykket resultat.

Steketemperatur: 200oC

Tid: 25-30 min (avhengig av størrelsen).
Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen.

Finn frem alle råvarene.
Mål og vei opp alle ingrediensene nøyaktig.
Smør et stekebrett med smør og dryss med litt hvetemel, eller dekk med bakepapir.

Kjevle butterdeigen ut og form og skjær den til som en kringle på stekebrettet, prikk den med en gaffel.

Kok opp vannet under lokk, ikke la det koke så lenge at vannet fordamper.
Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet.
Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring.
Rør godt til det blir en jevn klump.
Kasserollen skal stå på middels varme.

Når deigen er rørt godt sammen, "svi" deigen på alle kanter i 1 min ved sterk varme. (Uten at deigen skal ta farge.)

Ha deigen over i en kald bolle, rør inn eggene ett av gangen.
Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn.

Fyll røren i en sprøytepose med en stor stjerneformet spiss.
Sprøyt røren ut som store roser på den utkjevlede butterdeigen eller bruk to spiseskjeer og sett røren på butterdeigen.

Stek i varm stekeovn, 200 oC på nederste rille i 25-30 min.
Stekeovnsdøren bør ikke åpnes under stekingen.
Avkjøl på rist.

Ringle/smør melsiglasur over kringelen når den er avkjølt og rett før servering.

Waleskringle kan fylles med for eksempel vaniljekrem eller romkrem.

Det kan lages vannbakkels av denne røren.
Sløyf da butterdeig og sett røren på bakeplataen med to skjeer eller sprøyt dem ut på et stekebrett.
Stek som anvist.

Del kakene i to med en brødkniv.
Ev fyll kan legges i rett før servering.

Vannbakkels kan fylles med krem og hermetisk eller frisk frukt, krem smakt til med friske bær eller syltetøy, romkrem, vanilje eller eggekrem.
Kakene kan drysses med melis eller glaseres med melis eller sjokoladeglasur.

Fylt waleskringle eller vannbakkels spises best med en kakegaffel.

Se videre:

469573