Operasjon Dagsverk

Gode boller til inntekt for en god sak

Fiberrike eple og nøtteboller:

Rør kesam ut i fingervarm væske.
Løs gjæren opp i væsken ( tørrgjær tilsettes sammen med melet).
Tilsett sukker, salt, mel, epler i terninger, rosiner og nøtter og elt sammen.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 30 -40 min, til deigen har fått dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og trill til boller.
Etterhev under klede i 40- 50 min og stek på midterste rille ved 225 oC i 12-15 min.

Søt hvetedeig til boller, skolebrød og kanelsnurrer:

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av væsken.
Rør eggene ut i resten av melken.
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går.
Elt deigen i maskin i til den blir glatt, smidig og blank , minst 5 min.
Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.
Ta deigen ut på bakebordet , del i emner og form til ønsket bakverk.
Sett på bakepapirkledt stekebrett , dekk til og etterhev i 40-50 min.
Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i 12-15 min.
Avkjøl på rist.

Se mer:

467623

Hveteboller:

Del deigen i mindre biter og trill ut til boller ev med rosiner, eplebiter eller små biter hakket mørk sjokolade.

Kanelsnurrer:

Kjevle ut til et rektangel, smør på litt smør, dryss over kanel og sukker og rull sammen.
Del opp og stekk på stekebrett.

Solskinnsboller:

Smør på vaniljekrem ev litt revet skall av appelsin og rull sammen.

Skolebrød:

Trill til hveteboller, lag en fordypning i bollene, legg i litt vaniljekrem.
Etter steking, dypp først i melisglasur så i kokosmasse.

Se videre:

467624