Eplehorn

Saftig gjærbakst

Saftig gjærbakst hvor halvparten av smøret er erstattet av kesam.

Løs gjæren opp i lunken melk.
Tilsett kesam, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet.
Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min.
Ta deigen ut på melet bakebord.
Del i 4- 6 emner.
Kjevle hvert emne ut til runde leiver.
Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden.
Rull sammen fra den brede enden mot spissen.
Legg hornene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 45 min.
Pensle med egg og stek i 10 –15 min i varm stekeovn 225 oC på midterste rille.
Avkjøl på rist.

Stek på nederste rille ved 200 oC i ca 25 min.