Gratinert sei

Med brokkoli og soltørket tomat

Begynn med å lage hvit saus:
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk under omrøring til en fyldig glatt saus.
Tilsett halvparten av osten og la sausen trekke 3-4 min.

Rens og del brokkoli i buketter, legg i kokende lettsaltet vann.
Kok opp på nytt , la trekke i ca 1 min og avkjøl i kaldt vann.
La brokkolibukettene renne godt av seg.

Finhakk sjalottløk, surr i olje, tilsett brokkoli og soltørket tomat.
Trekk pannen vekk fra platen.
Smak til med litt salt og grovmalt pepper.

Pensle en ildfast form med litt olje.
Del fisken i porsjonsstykker, dryss på salt og pepper og stek i varm stekeovn, 180 oC i ca 5 min.

Øk temperaturen til 225oC.

Fordel sausen over fisken og dryss over resten av osten.
Gratiner i 4-5 min til osten har fått en gylden farge.

Server fisken på en seng av brokkoli og soltørket tomat.
Kokte poteter smaker godt som tilbehør.