Håholmens gravede lammefilet
Servert med kremede mandelpoteter
Oppskrift av Olav Kåre Jørgensen, Håholmen havstuer
Forrett til 4 personer
Bland krydder i en plastpose, tilsett rødvin og portvin og bland sammen.
Legg i lammefilet.
Legg posen med kjøtt i kjøleskapet i 15 timer.
Ta opp kjøttet og tørk godt av det.
Skjær i tynne skiver og ”rull” sammen som til en rose .
Anrett på tallerken med salat, sherrytomater , kremede mandelpoteter og flatbrød
Kremede mandelpoteter:
Skrell og del 7-8 mandelpoteter i terninger.
Kok dem møre i fløte ( fløten skal stå rett under potetene.
Fløten vil tykne når potetene koker.
Ikke rør for mye om , da vil det bli potetmos( noe som også er godt til den
gravede lammefileten).
Tilsett finsnittet purre de siste 3-4 min.
Smak til med salt og pepper.
Artikkelen er oppdatert