Håholmens gravede lammefilet

Servert med kremede mandelpoteter

Oppskrift av Olav Kåre Jørgensen, Håholmen havstuer

Forrett til 4 personer

Bland krydder i en plastpose, tilsett rødvin og portvin og bland sammen.
Legg i lammefilet.

Legg posen med kjøtt i kjøleskapet i 15 timer.

Ta opp kjøttet og tørk godt av det.

Skjær i tynne skiver og ”rull” sammen som til en rose .

Anrett på tallerken med salat, sherrytomater , kremede mandelpoteter og flatbrød

Kremede mandelpoteter:

Skrell og del 7-8 mandelpoteter i terninger.
Kok dem møre i fløte ( fløten skal stå rett under potetene.
Fløten vil tykne når potetene koker.
Ikke rør for mye om , da vil det bli potetmos( noe som også er godt til den gravede lammefileten).
Tilsett finsnittet purre de siste 3-4 min.
Smak til med salt og pepper.