Cupcake

Med sitron eller gulrot

ca 30-35 normal str Cupcakes

Cupcake med sitronsmak:

Pisk egg og sukker sammen.
Smelt smør i en kjele, avkjøl til romtemperatur.
Tilsett det våte og tørre vekselvis i eggedosisen.
Tilsett sitronsaft fra 2 sitroner , riv litt sitronskall og rør sammen.
Fyll i former , ca ¾ fulle.
Stek i varm ovn 175 oC, midt i ovnen i 18-20 minutter.

Avkjøl på en rist til de har nådd romtemperatur.

”Cream cheese lemon frosting” eller: sitron- og kremostglasur:

NB: Smør og Philadelphia ost må ha romtemperatur før man lager frosting
til cupcakes. Ellers får man ikke riktig konsistens på frosting.

Tilsett sitronsaft, smak deg til for å få riktig konsistens på frostingen.
Tilsett konditorfarge om ønskelig.
Bruk en håndmixer for å få riktig konsistens på frostingen.

Gulrot cupcakes:

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett ett og ett egg av gangen.
Spe vekselvis med olje og gulrøtter, vend lett sammen.
Fyll i muffinsformer , 3/4 fulle.

Stek i varm ovn 175 oC på miderste rille i varm i 18 -20 min.
Avkjøl på rist.

Glasur:

Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert.
Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem.
Tilsett mykt smør i små klatter.
Ha i melis og smak til med vanilje.

Bre kremen over de avkjølte cupcakes.

Se videre:

465194