Lammefrikassè

En herlig høstmiddag som faller i smak hos de fleste.

Kok opp vann og legg i kjøttet.

Kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt og pepper og la kjøttet trekke til det er mørt 40-50 min.

Rens og del grønnsakene opp i mindre biter og la dem få trekke med kjøttet de siste 6-8 min, til de er møre. Ta opp kjøtt og grønnsaker og hold varmt.

Kok inn kraften til det gjenstår ca 6 dl. Rør sammen mykt smør og hvetemel og visp inn i kraften .Kok opp og la sausen trekke 8-10 min.

Ta litt av sausen ( 2-3 dl) over i en hurtigmikser tilsett urtene. Kjør sammen til en glatt grønn saus, eller bruk en stavmikser . Hell sausen tilbake i gryten. Kok opp og smak til med salt, pepper, sitron og ev noen sukkerkorn.

Server med nykokte poteter, gjerne Kers Pink. De er melne og gode, som ”suger” til seg den gode sausen.

Se del 2 her

464336