Marit Arnstad (Foto: Jarl Fr. Erichsen)
Marit Arnstad (Foto: Jarl Fr. Erichsen)

Ønsket som statsråd

Flere fylkesledere i Senterpartiet vil at Marit Arnstad skal gjøre comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag utnvener Kongen ny olje- og energiminister i ekstraordinært statsråd etter at Åslaug Haga annonserte sin avgang torsdag. Flere fylkesledere TV 2 Nyhetene har snakkket med, peker på Marit Arnstad.

- Det er veldig mange gode mennesker i Senterpartiet som kan erstatte Åslaug Haga i regjering. Jeg registrerer jo at Marit Arnstad gjorde en fremragende jobb som olje- og energiminister da hun bekledte den posisjonen, sier Jan Thorsen, leder i Telemark Sp.

Familien veide tyngst
Marit Arnstad var olje- og energiminister i Bondevik I-regjeringen, og gikk av sammen med resten av regjeringen på gasskraftsaken i 2000. Ett år tidligere ble hun mor til en liten gutt, og det var blant annet hensynet til sønnen som gjorde at hun i 2005 trakk seg fra rikspolitikken. I dag er Arnstad nestleder i styret i StatoilHydro.

Også fungerende senterpartileder Lars Peder Brekk blir nevnt som en mulig kandidat til å ta over statsrådsposten.

Flere endringer
Aftenposten skriver fredag at statsminister Jens Stoltenberg hadde planlagt flere endringer i regjeringen før Haga kastet kortene.

Sylvia Brustad (Ap) har bedt om avløsning som helseminister, og planen var at Bjarne Håkon Hanssen (Ap) skulle overta denne posten. Hanssen er i dag arbeids- og inkluderingsminister.

Avisen trekker fram landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) som en mulig arvtaker i statsrådstolen i Olje- og energidepartementet.

NRK melder fredag morgen at Sylvia Brustad blir næringsminister, Dag Terje Andersen (Ap) blir arbeids- og inkluderingsminister og Bjarne Håkon Hanssen blir helseminister.

- Ikke svekket
Når Åslaug Haga leverer nøkkelen til sin arvtaker i Olje- og energidepartementet, blir det den sjuende nøkkeloverrekkelsen siden regjeringen Stoltenberg 2 tiltrådte høsten 2005.

Jens Stoltenberg synes likevel ikke hoderullingen på noen måte svekker regjeringens troverdighet.

249186