beck
beck

Supertalentet Beck

Ikke alle artister kan skryte på seg å bli sammenlignet med både Prince og Bob Dylan. Det kan Beck hvis han er av den oppblåste typen.

Hvor: Hovefestivalen 25. juni

Beck har blitt hyllet av kresne kritikere og publikum forøvrig for å være blant de mest særegne artistene av 1990 - 2000s alternative rockutøvere. 1994-hiten «Loser» ble beskrevet som noe helt nytt og fikk vid offentlig oppmerksomhet.

Beck spiller en type musikk som danner en pop-collage med skjeve og ironiske tekster, post-moderne arrangementer og lydeffekter.

To av hans mest populære plater «Odelay» fra 1996 og «Sea Change» fra 2002 blir betraktet som to motpoler av musikkuttrykk. «Odelay» ble kåret til «Album Of The Year» av magasinet Rolling Stone, NME og Mojo. Plata ble også nominert til Grammy for Beste Album. Innen året var omme var han å finne på alle Best Of-lister og mottok drøssevis med priser.

Becks neste plate «Mutations» var påvirket av folkemusikk og enkelte spor var datert så langt tilbake som til 1994.

«Sea Change» var et luftig og følelsesladet album, og ble Becks første US Top-album. Ironisk nok siden plata handler om bruddet med kjæresten gjennom mange år.

I 2003 vendte Beck tilbake til studio og lagde sitt sjette album “Guero”. Plata ble sluppet i 2005 og på tross av gode kritikker, ble den en flopp blant hans indie-orienterte fans. Han siste singel «Timebomb» ble sluppet i 2007, og den ble nominert til Grammy.

Han jobber nå med et nytt album som blir utgitt på slutten av året.

Og at Beck er en dyktig artist har helt sikkert noe å gjøre med hans norske aner.

Alt om festivaler: Festivalmagasinet.com