Bridget680
Bridget680

Bridget Jones' dagbok

Bridget venter på den store kjærligheten, og mens hun venter blir det mange sene kvelder på puben med venner og kolleger. På NRK3 i kveld kl. 21.40.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bridget Jones er en ugift kvinne som har passert de 30. Bridget venter på den store kjærligheten, og mens hun venter blir det mange sene kvelder på puben med venner og kolleger. Vårt første møte med henne er på 1. januar, da hun er i bakrus og setter opp nyttårsforsettene sine. De skal hjelpe henne å få orden på livet sitt, ved at hun blant annet skal leve sunnere, bli snillere og være mer fornuftig. Innen kort tid er det to menn i hennes liv. Den ene er Daniel Cleaver, som er sjarmerende, sexy og ikke til å stole på. Den andre er familievennen Mark Darcy, som ved første inntrykk kan virke noe stiv og kjedelig. Vennene Jude, Sharon og Tom gir henne råd på veien, men om det kan kalles gode råd er en annen sak.

For at filmen skulle få større kommersielle sjanser i USA, ble Renée Zellweger valgt til hovedrollen. Men først måtte hun legge på seg og tilegne seg en troverdig britisk aksent.

Britisk romantisk komedie fra 2000.

Med Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones, Salman Rushdie og Shirley Henderson.

Regi: Sharon Maguire.