camp
camp

Campingliv er så mangt

Festivaler er ofte ensbetydende med det fantastiske campinglivet! Et liv med sin egen verden, dynamikk og regler.

For man lever tett på hverandre må vite - men langt unna det klassiske campinglivet med grill, grilldresser, rolige solnedganger og pensjonistgym om morran. Nå er du på festival:

En festivalcamp kan utseendemessig fort forveksles med en flyktningeleir, men bak det lugubre teppet er det tusenvis av mennesker som koser seg med mat, drikke, musikk og kummerlige forhold, flere dager i strekk. Uansett værforhold. Uansett sanitærforhold.

Men til tross for den frie lykke - finnes det dog regler her også:

Skal du campe med venner, så ønsker du kanskje å bringe med deg et flagg eller noe for å markere din plass. Ikke gjør det, ikke lag en hindring rundt teltet ditt. Det er veldig irriterende og usosialt, og du sperrer område for andre campere. Du blir ikke særlig populær for å si det enkelt.

Nå er forholdene på festivalcampen gjerne litt annerledes, der du ofte premieres for å markere teltplassen din - men det hindrer likevel ikke å følge en viss høflig policy slik at du på ingen måte plager andre.

Mantra: More og behage - ikke plage:

Snakk med naboene dine. Del en øl eller to. Spander en juicekartong og litt kjeks. Klø dem på ryggen, og de vil forsvare deg mot enhver som skulle se aggressiv ut.

Telt og sovepose sjekker du selvfølgelig før du drar. Har du alle pluggene? Er det hull i teltet? Fikk du med deg hammer til pluggene? Alle stengene er vel med? - Og et underlagsteppe?

Vann renner som kjent nedover og samler seg på bunnen. Hvor vil du slå opp teltet? En sti er god for navigering, men det er også et sted hvor folk med litt for mye innabords ramler.

Toaletter stinker, og det er alltid stor trafikk der. Vannpumper danner våt mark selv når det ikke regner. Din campingplass er lånt av eieren. Den er ikke din, så ikke bli territoral.

Ikke ta annet enn bilder. Etterlat deg ingenting annet enn fotspor. Rydd opp etter deg, smil til folk, del siggiser (hvis du røyker) og snakk med folk i nærheten av deg. Eksempelvis kjører Roskilde-festival en kampanjen Less Trash - More Music for nettopp denne problematikken i år.

Husk at de fleste trenger søvn selv om du ikke skulle gjøre det. Hvis noen har problemer - hjelp til.

Respekter deg selv, dine naboer og miljøet.

Les flere festivaltipsfestivalmagasinet.com