bjarte hjelmeland (Foto: Scanpix)
bjarte hjelmeland (Foto: Scanpix)
Lasse Lindtner, Wenche Kvamme, Helge Jordal, Christine Guldbrandsen, Elisabeth Moberg, Bjarte Hjelmeland
Lasse Lindtner, Wenche Kvamme, Helge Jordal, Christine Guldbrandsen, Elisabeth Moberg, Bjarte Hjelmeland

Bjarte blir dokuserie

Bjarte Hjelmelands første år som teatersjef blir dokuserie på TV 2.

Teaterets indre liv blir avdekket når Flimmer Film nå skal lage dokuserie fra livet bak kulissene på Den Nationale Scene i Bergen.

Dokuserien, som produseres av Flimmer film for TV 2, har fått arbeidstittelen Med Bjarte på rette staden.

Opptakene startet så smått allerede i februar, og i serien følger vi den ferske teatersjefen Bjarte Hjelmeland i hans første år som sjef ved det ærverdige teateret i Bergen.

Unikt innblikk
Bjarte håper at det å slippe kamera inn på DNS og lage TV kan være med på å senke folks terskel for å gå i teater.

- Vi ønsker å gi folk et innblikk i hva som skjer på huset, og publikum vil møte både skuespillerne og de andre yrkesgruppene som jobber her, sier han.

At opptakene kommer til å foregå i tiden før og under storsatsningen musikalen «Les Misérables» mener Hjelmeland er et stort pluss:

- Vi er inne i en spennende og positiv periode, og huset er fylt av sang. 34 mennesker som synger dagen lang gir en ekstra energi til hele teateret, sier han.

- Positivt
Lasse Lindtner, Christine Guldbrandsen, Helge Jordal, Wenche Kvamme, Silje-Marie Norderhaug og Elisabeth Moberg er bare noen av skuespillerne som medvirker i «Les Miserablés».

Christine Guldbrandsen synes det er positivt at publikum nå får et innblikk i hva som foregår bak scenen på teateret:

- Det går helt greit å ha TV-teamet her, jeg tenker egentlig ikke så mye på det. TV-serien kan forhåpentligvis også være med på å trekke et yngre publikum til teateret, sier hun.

Elisabeth Moberg er vant med TV-eksponering fra «Kvinner på randen», og er henrykt både over rollen sin som Fantine og dokuserien.

- Dette blir veldig gøy. «Les Miserablés» er en stor oppsetning som jeg er stolt av at jeg skal være med i. At det også blir TV av det som skjer rundt, er veldig morsomt, sier hun.

Inspirerende
Produsent Lars Løge lover en serie som både skal underholde og inspirere.

- Vi skal lage en observerende feelgood-dokuserie. Vi har blitt fantastisk godt mottatt, og å jobbe med mennesker som er så dedikerte til jobben sin som de ansatte på DNS er, er virkelig inspirerende, sier han.

Opptakene avsluttes i desember, og serien på åtte episoder leveres TV 2 våren 2009. Sendestart er ennå ikke bestemt.