Venste leder Lars Sponheim (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Venste leder Lars Sponheim (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

- Regjeringen blir svært svekket

Stortingskollegaer mener Jens er hardt rammet av Hagas avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder i Venstre, Lars Sponheim, sier at Åslaug Hagas avgang må sees i sammenheng med Hagas beslutning om å ikke søke som partileder ved neste periode. Ifølge Sponheim har Haga av den grunn hatt mindre styrke til å kjempe i den vanskelige tiden.

Samtidig mener Sponheim at Jens Stoltenberg er i en svært presset situasjon.

- Jeg synes han var på grensen til det komiske. Han kunne vært litt mer ærlig i stedet for å lage en så glatt fasade. Regjeringen har kjempeproblemer, sier Sponheim.

249099

Tungt for Jens
- Vi hadde vel alle ønsket Åslaug Haga en hyggeligere utgang av politikken enn det hun får nå, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner til TV 2 Nyhetene. Han sier at beslutningen rammer Stoltenberg og regjeringen svært hardt.

249098

- Ideelt sett burde hun fått fred under sykemeldingsperioden, og så kunne komme tilbake og gitt svar på de spørsmålene som er blitt hengende i luften. Men slik har hun ikke vurdert det selv, og det valget må vi har respekt for, sier KrFs partileder Dagfinn Høybråten til TV 2 Nyhetene.

249097

Ber om ro
- Jeg tar Hagas avgang til orientering, og har forståelse for at hun trekker seg av helsemessige årsaker. Nå håper jeg det blir ro rundt denne saken slik at regjeringen isteden kan fokusere på de mange uløste problemene innenfor olje- og energisektoren, sier Frps partiformann Siv Jensen til VG Nett.

Carl forstår Åslaug
Til TV 2 Nyhetskanalen sier Carl I. Hagen at han forstår at Haga trekker seg.

- Senterpartiet er i krise nå. De har ingen soleklare lederkandidater på sikt, sier den tidligere Frp-lederen. Han tror ikke Liv Signe Navarsete eller Lars Peder Brekk har potensial til å bli svært populære politikere blant det norske folk.