Åslaug Haga (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)
Åslaug Haga (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Tror Haga er ferdig

- Jeg tipper hun ikke kommer tilbake, sier politisk redaktør i Dagsavisen, Arne Strand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åslaug Haga og Senterpartiets første nestleder Lars Peder Brekk har innkalt til pressekonferanse på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo torsdag klokken 09.30.

249076

Senterpartileder og olje- og energiminister Åslaug Haga er sykmeldt i fire uker på grunn av høyt blodtrykk. I et intervju med TV 2 Nyhetskanalen torsdag sier Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand at det godt kan tenkes at Haga ikke klarer å reise seg etter avsløringene om ulovlig utleie av et stabbur hjemme på Ås.

Politisk skadet
- Skulle jeg tippe, så ville jeg tippe at hun ikke kommer tilbake. Det er to grunner: det ene er det høye blodtrykket, det andre er at hun er så skadet politisk at hun ikke kan fungere optimalt i den viktige stillingen som olje- og energiminister. I tillegg er hun fortsatt leder i Senterpartiet, og denne kombinasjonen tror jeg ikke hun vil klare å bære videre, sier Strand.

Avsløringene som har kommet i flere omganger etterlater et inntrykk av at Haga ikke har fortalt den fulle sannhet med en gang. Det går på troverdigheten løs, mener Strand.

- Jeg tror veldig mange mennesker sier som som så at vel, har du rotet deg bort i en eller annen byggesak, så får nå det være. Men hvis du ikke forteller sannheten til offentligheten og ikke minst til statsministeren, da ligger du veldig dårlig an som statsråd.

Se intervjuet med Arne Strand her.

249055

- Trekk deg
En partifelle sier til Adresseavisen at flere i partet nå mener Haga må gå av som statsråd. Mange er oppriktig bekymret for hennes helsetilstand.

- Vi er opptatt av at Åslaug skal bli frisk. Hun må ha ro. Jeg har hatt tett kontakt med henne de siste dagene og vært på besøk. Hun er i en alvorlig situasjon helsemessig, sier parlamentarisk leder Lars Peder Brekk i Senterpartiet til Adresseavisen.

Les bloggen til politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen: Rydd opp, Jens