iggypop
iggypop

Iggy til bluesfestival

Et tøft liv har satt spor, men punkens gudfar overbeviser med vitalitet og kraft.

Iggy Pop startet sin humpete musikalske reise på 1970-tallet, og utrolig nok har han holdt koken som en av pionerene innen punk-rock siden.

Unge Iggy Pop var rimelig aggressivt aktiv på scenen. Han hoppet på publikum, hadde diverse utbrudd og påførte seg selv blødende skader. Og mer skulle ikke til før han fikk platekontrakt i 1968. Albumene solgte imidlertid dårlig, og Iggy slet med tungt narkotikamisbruk. I en periode levde han som hjemløs junkie. Men så kom David Bowie på banen.

Iggy gikk solo med hjelp fra Bowie, som produserte hans to første solo-LP’er “The Idiot” og “Lust For Life” i 1977. Førstnevnte inkluderte “China Girl” som Bowie gjorde stor suksess med et tiår senere.

Men 80-tallet var et turbulent tiår for Iggy, mest grunnet tungt dopmisbruk. Men igjen fikk han hjelp av Bowie, og dro rett fra rehab til Bowies “Station To Station”-turné. I de gode periodene kom det en rekke album fra Iggy på 80-tallet, og han ble nominert til Grammy for Best Hard Rock/Metal Performance.

Et godt tiår

Inn i 90-tallet hadde han fått noenlunde skikk på livet sitt, og debuterte som skuespiller i filmen “Cry Baby” i 1990, han ga ut albumet “Brick By Brick”, og spilte i flere filmer bl.a. “The Crowe: City Of Angels”. Han har også covret “Red Hot+Blue” i duett med Debbie Harry fra Blondie.

Gjennom årene løp har han bidratt både med soundtracks til filmer, spilt i filmer, gitt ut en lang rekke album, blitt dømt nedenom og hjem for så å gjenreise seg som artist. Hans mest kjent soundtrack finner vi i filmen “Trainspotting” hvor sangen “Lust For Life” ble brukt.

Det ble også laget en video, og Pop var riktig poppis igjen. Han har levd et utrolig hardt liv - og likevel er han fremdeles en av punkrockens pionerer.

Man kan ikke annet enn å la seg imponere.

Iggy Pop & The Stooges spiller på : Skånevik Bluesfestival 4. juli

Alt om festivaler på: Festivalmagasinet.com