turboneger
turboneger

Storslipp fra Skral-festival

“Norges koseligste festival” slipper Kent, Turboneger og Common løs i Grimstad.

Festivalhelga begynner å nærme seg, og nå slipper bookingsjef Stian Tobiassen de nest siste navnene til årets festivalplakat.

Svenske Kent er norske festivalyndlinger i år, og legger også turen til Sørlandet. (I tillegg til Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Molde jazzfestival og Bukta-festivalen i Tromsø).

Les: Kent - feiende flott

Skral Festival har også kapra et av Norges ypperste rockeband, Turboneger. Bandet er kjent for sine forrykende liveshow, og i Grimstad som andre steder, så vil marinegastene være godt synlig foran scenekanten.

På grunn av gitarist Knut Schreiners sykdom avlyste bandet tidligere i vår en rekke konserter, men i begynnelsen av mai var Turboneger klar til å rocke igjen. I sommer legger Turboneger ut på en miniturné, med et titalls konserter planlagt i Norge og Europa. Nå også Skral.

Rapperen Common fra USA er født i Chicago, og har i en alder av 36 år etablert seg som et av hiphop-verdenens største navn.

- I juli setter rapperen seg i bilen med veibeskrivelser til Grimstad på dashbordet, og i baksetet ligger en fersk kopi av hans åttende album ”Invincible Summer”, står det i pressemeldingen fra festivalen. Common har også spilt i flere filmer, blant annet American Gangster, Smokin’ Aces og i Terminator 4.

Det anerkjente hardrockbandet Keep of Kalessin er også bekreftet, det samme er danske Dùnè. Sistnevnte regnes for tiden som et av Skandinavias aller beste liveband for tiden.

Og fra før er, blant annet, følgende band bekreftet til årets festival: 22-Pistepirkko (Finland), Danko Jones (Canada), Sage Francis (US), The Presidents of the United States of America (US), Tingsek, og Big Bang, Superfamily , Enslaved, Surferosa og Madrugada.

Skral Festival avholdes 10.-12. juli. Festivalledelsen lover enda åtte band til programmet.

All grunn til å glede seg til årest Skral Festival!

  • Alt om festivaler på Festivalmagasinet.com
  • Oversikt over alle norske festivaler her .
  • Oversikt over alle utenlandske festivaler her .