parkering_680 (Foto: Kallestad, Gorm , © vid )
parkering_680 (Foto: Kallestad, Gorm , © vid )

- Uklokt av regjeringen

Oslo Ap vil spille på lag med bilistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Representanter fra Oslo Arbeiderparti går nå ut mot egne partifeller. De mener regjeringens avgiftsøkning på bensin er uklok og at Arbeiderpartiet framstår som bilfiendtlig, melder Dagsavisen.

Avhengig av bil
- Vi kan ikke strupe biltrafikken som det eneste middelet for å få folk til å leve miljøvennlig, sier Håkon Haugli i Oslo Ap til Dagsavisen.

Nå mener de at politikerne må ta innover seg at folk er avhengig av bil, også Ap-velgere.

Dårlig timing
De synes ikke timingen av økning i bensinavgiftene var særlig god, og mener regjeringen ikke har klart å sette avgiftsøkningen i sammenheng med at den har brukt rekordmye penger på kollektivtrafikk og vei.

Oslo Arbeiderparti vil spille på lag med bilistene ved å lage flere parkeringsplasser i tilknytning til kollektivtransport.

- Det er en erkjennelse av at folk har bil og bruker bil. Særlig fra nabokommunene kommer det mange kjørende. Akershus er det fylket i Norge som har høyest bilandel, sier Haugli.

Parkeringsbillett
Oslo Ap la tirsdag fram et forslag for bystyret om å bygge parkeringsplasser ved det nye t-banestoppet Bjørnsletta på Ullern. En del av forslaget var at bilistene skulle kunne bruke parkeringslappen som billett om de reiser videre kollektivt.

Arbeiderpartiets forslag led et sviende nederlag og fikk kun støtte av SV.

Les også: Farvel til gratis parkering