Espen Lind
Espen Lind

Tror ikke på utenlandssuksess

Espen Lind opplever stor suksess i Norge med låta «Scared of Heights». Men utlandet tror han ikke på.

Espen Lind ligger på 2. plass på VG-lista og ser ut til å få årets store norske sommerhit med «Scared of Heights». Bare «Norske Talenter»-vinner Erlend Bratland er foran nordlendingen på listene med låten «Lost».

Se intervju med Espen Lind i «Waschera» nederst i saken.

Lind er en svært ettertraktet låtskriver i USA og har skrevet for superstjerner som Beyonce. Men at «Scared og Heights» skal gjøre det bra utenfor Norges grenser tror han ikke noe på.

- Låten kommer kun ut i Norge. Jeg jobber nok som låtskriver i utlandet. Jeg har ingen intensjoner om lansering i utlandet og det foreligger ingen planer heller.

- Mener du at låta ikke har potensiale?

- Jo, det har den. Men vi gjør ikke noe mer med den før det eventuelt skjer noe av seg selv. Hvis det i det hele tatt skal vurderes, sier han rolig.

- Jeg synes sangen er veldig fin, men har ingen formening om den er min beste. Det blir som å velge mellom sine egne barn.

Har nådd toppen
Espen Lind og de nye gitarkameratene Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm opplevde eventyrlig suksess med konserter - og ikke minst platesalget - av publikumsvinneren «Hallelujah - Live» i 2005.

- Vi solgte en kvart million plater og spilte for et sinnssykt stort publikum. Den tiden er forbi i norsk popmusikkhistorie. Vi gjorde noe av det største som noen gang er gjort i Norge. Det er umulig å repetere det, sier Lind.

- Som soloartist kommer ikke noe til å kunne måle seg med den suksessen vi hadde. Ingenting kan bli så stort for noen av oss.

- Hva tenker du om det?

- Det føles greit. Vi er innforstått med det.

Skal på turné
Lind har planer om å slappe av og ta livet med ro i sommer. Men bare for å lade opp til en skikkelig Norgesturné i høst.

- Jeg skal reise landet rundt fra oktober til desember. Det blir mellom 10 og 30 konserter. Alt er så ferskt ennå at jeg kan ikke si noe mer konkret.

- Blir noen av Gitarkameratene med?

- Nei, det blir kun meg.

- Tror du interessen blir like stor som hvis de andre skulle vært med?

- Nei.

Se Espen Lind snakke om Perez Hilton og Beyonce i «Waschera» i videovinduet under.

248887

Se Espen Lind i intervju med «God kveld Norge» fra 1998 på TV 2 Sumo. (Abonnemnetstjeneste)