rabarbradesserter (Foto: TV 2)
rabarbradesserter (Foto: TV 2)

Mye godt med rabarbra!

Rabarbrasuppe med jordbær og mynte

Ca 500 g rabarbra

Ca 1 ½ dl sukker

1 vaniljestang

7 dl vann

3 blad frisk mynte

om nødvendig 1-2 ts potetmel

1 ss kaldt vann

12 jordbær

Rens og skjær rabarbra i tynne skiver og kok opp sammen med sukker, splittet vaniljestang, vann og mynteblader. Kok et par min. til rabarbraen er mør. Ønskes en litt tykkere suppe jevn med potetmel rørt ut i litt kaldt vann. Hell jevningen i en tynn stråle i den varme rabarbrasuppen under omrøring. Kok opp. Trekk kasserollen tilside og avkjøl.

Skjær jordbær i skiver og tilsett i rabarbrasuppen.
Server suppen lun eller kald med evt. krem eller is.

Tilslørt rabarbra med råkrem

300-400 g rabarbra

ca 2 dl sukker

1 ts kanel

½ dl vann

2 ½ dl knust havrekjeks

1 ss smør

1 ts kanel

evt. litt sukker om kjeksen ikke er søt

Råkrem:

1 ½ dl kremfløte

2 egg

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Rens og del rabarbra i biter, kok mør i en kasserolle med vann, sukker og kanel i 10-15 min. Avkjøl.

Smelt smør i en stekepanne, tilsett malt havrekjeks, kanel og evt. litt sukker.
Stek gyllent på middels varme, rør om hele tiden, det skal ikke bli brent. Avkjøl.

Pisk kremfløte med vaniljesukker til krem. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland sammen krem og eggedosis til råkrem. Legg rabarbra, råkrem og knust kjeks lagvis i en bolle eller porsjonsglass.

Flere oppskrifter fra Wenches kjøkken finner du på artoftaste.no