Gjeddekaker i kjøkkenmaskin
Matstreif på Rådhusplassen
Gjeddekaker
Oppskrift hentet fra kokeboken ”Vilt og velsmakende ” av Brith Bakken, Schibsted forlag
Redskap og ingredienser bør være iskalde. Om mulig mal gjeddefilet og salt 2 ganger på kjøkkenkvern og sett kaldt til neste dag.
Dette gir en god konsistens til gjeddekakene.
Men - iskald gjedde filet i biter , løk i biter kan også kjøres i kjøkken maskin sammen med salt.
Kjør sammen til en grov masse. Tilsett eggehvite , potetmel og pepper. Rør kremfløten inn helt mot slutten.
Form til kaker og stek i smør i middels varm panne.
Større porsjoner kan stekes på takke.
Frityrrøre til frityrsteking av fisk
Alt unntatt eggehviter røres sammen. Sett kjølig i ca 1 time.
Vend inn de stivpiskede eggehvitene. Dypp fisken i røren og stek i rapsolje en vid gryte. Oljen skal dekke fisken. Fisken er ferdig stekt når den flyter opp. Ta opp fisken og la den rene av seg på kjøkken papir.