Flytende frukt og grønt

God og næringsrik mat gir energi og styrke.

Oppskriftene er hentet fra kokeboken ”På bedringens vei – inspirasjonskokebok for kreftpasienter” av Hanne Frosta

Tomat og bringebær

Jo mer bringebær du tilsetter, jo friskere blir drikken.

Smaker litt av sommer om du drikker den romtemperert.

Ha alt i en blender og bland godt eller bruk en stavmikser. Sil drikken om du vil ha den helt fri for bringebærsteinene.

Rotgrønnsaksuppe

Denne suppen egner seg godt til å fryse ned i porsjonern. Ristet brød med fisk passer til.

Skrell og kutt grønnsakene grovt opp. Ha bitene i en kjele, hell over vann til det så vidt dekker og kok grønnsakene til de er møre 15-20 min.

Ha alt i en food processor og kjør sammen til en glatt suppe ( eller bruk en stavmikser) .

Ha blandingen tilbake i kjelen, kok opp tilsett kraft/buljong til ønsket konsistens. Smak til med salt. Litt rømme gir en ekstra god smak på suppen.

Kutt fisken i små biter, legg på et bakapapirkledt stekebrett, dryss med salt og la stå i ovnen ved 200 oc i ca 7 min.

Server fisken på ristet brød ved siden av suppen.

Spinatsuppe

Finhakk løken. Varm rapsolje i en kjele tilsett løken og la den surre seg blank på svak varme i ca 5 min.

Hell i kraften, tilsett spinat og estragon, kok opp. Bland godt med en stavmikser. Smak til med salt.

Legg fiskebitene på et stekebrett dekket med bakepapir, dryss over litt salt og stek i varm stekeovn 200 oC i ca 7 min.

Tips: Tilsett 2 dl fløte eller kokosmelk for et høyre energi innhold.