Anne Wenche og Frode fant kjærligheten på nettet.
Anne Wenche og Frode fant kjærligheten på nettet.

98% perfekt match!

Anne-Wenche og Frode tok en personlighetstest og ble matchet av en nettdatingside. Det ble full klaff!

I God morgen Norge fortalte Anne-Wenche Eketuft (39) og Frode Gilberg (39) om hvordan en personlighetstest på nettdatingstedet Q500 førte dem sammen. Det var både kjærlighet ved første klikk og da de møttes i januar ble gnisten tent ved første blikk. Nå blir de samboere.

Høysesong for nettdating

En personlighetstest kan være snarveien til kjærligheten for deg. Nettdating er forlengst blitt stuereint, og ifølge sosiolog Ingvild Sommer, på nettdatingtjenesten Q500, opprettes det nesten dobbelt så mange profiler hver dag om sommeren sammenliknet med andre dager i året.

- En snarvei til kjærligheten

God morgen Norges samlivsterapeut Solveig Vennesland hevder at nettdating kan være en snarvei til kjærligheten, fordi man fjerner øl-brillene og spillet ute på byen og konsentrerer seg om hva man virkelig trenger. Takket være omfattende personlighetstester, som de fleste nettdatingstedene tilbyr, kan kjærlighetshungrige mennesker vite mye om en potensiell partners personlighet før man tar kontakt.

- Man går rett på sak med kirurgisk presisjon, mener Vennesland.

De kartlegger din personlighet

Spørsmålene i en slik personlighetstest skal avdekke om du er utadvendt eller innadvendt, om du er impulsiv eller en som planlegger og om du er filosofisk eller praktisk. Dine holdninger og behov innen sex, samliv og kommunikasjon blir også kartlagt. Når alle spørmålene er besvart kan du sammenlikne din skåre med andres. Jo høyere match, desto mer sannsynlig er det at dere vil like hverandre.

Like barn leker best ...

...heter det som kjent. Men et annet ordtak er at motsetninger tiltrekker hverandre. Ifølge Vennesland er begge sanne, men de som er like vil antakelig få færre utfordringer å stri med i forholdet enn de som er forskjellige. Derfor er nettdatingsidenes personlighetstester så smarte, hevder Vennesland.