cusack_2_crop (Foto: AP)
cusack_2_crop (Foto: AP)

- Hvem gidder å høre på dette?

Alle, håper skuespiller John Cusack. Som sier han ikke lenger makter å sitte taus og se på "Bush-klonen" John McCain i valgkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA har lang tradisjon for å bruke kjente personer som talspersoner for sin sak. Så også i valgkampen, som så langt i år har vært krydret med personligheter som Oprah Winfrey , Arnold Schwarzenegger og Lionel Richie.

- Klarer ikke holde tett
Nå har skuespiller John Cusack tatt bladet fra munnen, og funnet tiden moden for en aldri så liten propagandavideo som kjøres ut på amerikanske tv-kanaler denne helgen.

- Jeg vet at min mening ikke betyr noe mer enn andre sin. For jeg lager bare film. Men jeg føler virkelig at jeg er nødt til å si min mening, og det er det jeg gjør, sier han til nyhetsbyrået AP.

Den 30 sekunders lange videoen gikk ut til medlemmer av den politiske gruppen MoveOn.org onsdag. Natt til fredag norsk tid begynte den å rulle på amerikanske tv-skjermer.

Se videoen over

LES OGSÅ: Hillary Clinton er blakk
- Uansvarlig av McCain

- Krig om penger
I forbindelse med sin siste film, krigskomedien "War Inc.," har Cusack ikke lagt skjul på at han tror at invasjonen av Irak kom til i et forsøk på gigantisk kommersiell gevinst gjennom det amerikanske sikkerhetsfirmaet Blackwater og bygningsfirmaet Bechtel Corp som begge er inne på store krigsrelaterte kontrakter.

- Jeg har ingen intensjon om å late som at Irak angikk et utopia om det frie marked og et ønske om demokrati i Midtøsten, sier han i en kommentar til AP i London.

Cusack har tidligere uttalt at han støtter Obama. Men han ikke tidligere valgt å profilere sine synspunkt så tydelig.