Faksimilie Se & Hør Danmark
Faksimilie Se & Hør Danmark

Naken på slottet

Politiet i Danmark har henlagt saken mot en prostituert som skal ha tatt nakenbilder av seg selv inne på slottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i fjor sommer at den prostituerte 'Susanne' samt en fotograf skal ha kommet seg inn i Dronning Margrethes representasjonslokaler på Christiansborg slott i København. Inne i statsrådssalen tok de en rekke bilder hvor hun poserte naken, blant annet i tronstolen, i audienssalen samt på bordet hvor det holdes statsråd i Danmark. Bildene ble så lagt ut på kvinnens nettside.

Nektet å forklare seg
Politiet har ikke klart å få verken fotografen eller den prostituerte til å forklare seg, noe som har gjort etterforskningen ekstra vanskelig. Slottsforvalter på Christiansborg, Jens Greve, beklaget i fjor sommer bildene men utelukket at slottet hadde et sikkerhetsproblem. Greve konkluderte den gang at enten hadde ansatte på slottet hjulpet de inn eller så hadde de lurt seg inn i forbindelse med en utstilling på slottet som medførte at enkelte dører var ulåste pga. brannrømningsvedtekter.

Henlagt etter bevisets stilling
Politiadvokat Anders Dorph opplyser til TV2 Danmark at selv om de har klart å gjennomføre avhør av en mistenkt står de uten bevis i saken og derfor blir den nå henlagt. Bildene av 'Susanne' er alle tatt slik at det ikke er mulig å se ansiktet til kvinnen. Dorph utelukker ikke at bildene kan være manipulert.

- Samtidig kan vi heller ikke slå fast med hundre prosent sikkerhet at den mistenkte kvinnen er den samme som på bildene. Dermed hadde vi to usikkerhetsmomenter og vi lar da heller tvilen komme kvinnen til gode, sier Dorph til TV2 Danmark.

Naken i dronningens stol?
Danskene er seg selv lik og dagens henleggelse blir på TV2 Danmarks nettside fulgt opp med spørsmålet "Hvis du fikk sjansen, ville du så sitte naken i dronningens tronstol?" Resultatet av avstemmingen viser hittil en klar majoritet som takker nei til den opplevelsen. Saken om de famøse bildene har vært behørig dekket i danske medier og ikke minst i den danske utgaven av se og hør som var de første som trykket enkelte av nakenbildene, blant annet på deres forside.