Tornado Iowa bil (Foto: AP TELEVISION)
Tornado Iowa bil (Foto: AP TELEVISION)

Kjørte gjennom tornadoen

To stormjegere kom litt nærmere enn planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tornadoen som føk gjennom Iowa på onsdag gjorde store skader på omgivelsene. Da den passerte gjennom en speiderleir mistet fire mennesker livet, mens 48 ble skadet.

Les mer: Fire døde på speiderleir

Til tross for voldsomme krefter valgte to stormjegere å kjøre i nærheten av tornadoen for å få tatt de beste bildene. Men de hadde nok ikke regnet med å komme så nært som de gjorde.

- Oh my god!
Amatørvideoen er tatt opp fra innsiden av bilen de to kjører i. Først ser det ut som en vanlig regnskur, men etter hvert begynner ting å fly rundt de i lufta.

Da de bestemmer seg for å kjøre fra stedet, ser de en søyle av vind på siden av bilen. Like etter smeller et veiskilt i bakken mens tornadoen passerer rett over de.

- Oh my god, we're in the tornado, sier en av de på telefon til en radiostasjon.

Rundt bilen de kjører virvler vinden opp jord, og store ting flyr rundt i lufta. Se den unike videoen øverst.

Store skader
Videoen er filmet kun minutter før tornadoen raser gjennom byen Blencoe vest i Iowa. Tornadovarsel ble sendt ut tidlig på onsdag morgen for begge sider av grensa mellom Iowa og Nebraska.

I tillegg til tragedien med speiderleiren, raserte tornadoen landskap og småsteder i delstaten.

Også i Kansas rammet tornadoen hardt og fire mennesker mistet livet ulike steder. Campingvogner og småhus ble knust til pinneved da de massive kreftene fløy gjennom området. To skoler, tre kirker og flere hjem ble totalskadet i den harde vinden.

Les også:
Husene tilintetgjort
Direktesendte tornadoer
Her forsvinner grisefarmen
Tornado stormet Colorado