Løksuppe

Lettvint og godt en kald høstkveld

Rens og del løken i to, skjær tynne skiver og hakk hvitløk.( Enklere å spise med skje, grovhakk løken.)

Varm olje i en vid gryte.
Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun).
Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
Tilsett kraft og vin.
Kok opp og la suppen trekke 40-50 min.
Smak til med salt og pepper.

Skjær skorpen av brødet, skjær ”innmaten” av brødet i terninger og rist i litt olje i en stekepanne.

Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg brødterningene over og dryss over rikelig med ost.

Gratiner i varm ovn 250 oC i 6-8 min eller under grillen i1-2 min, til osten har fått en gyllenfarge.
Server med godt brød, gjerne valnøtt eller olivenbrød.

Tips:

Om du ønsker kan dijonsennep tilsettes i løken rett før kraften tilsettes.
Det gir en god smak.

Dette er mat til mange for en rimelig penge:

Til 6- 8 personer

1 kg løk kr 12,90

1 hvitøk kr 5,50

Revet ost kr 18,00

1 stort brød kr 30,00

2 buljongterninger kr 5,80

Totalt kr 72,20

I underkant av 10 kr per person !

Bak brød selv , det er penger å spare på det .

En god ide er å invitere til "spleiselag", vertskapet stiller med suppe, gjestene har med en liten bit ost og drikke til maten.

Osten serveres etter suppen sammen med brød/ kjeks.