iowa_ap (Foto: AP/SCANPIX)
iowa_ap (Foto: AP/SCANPIX)

Fire døde på speiderleir

Minst fire mennesker er døde i den amerikanske delstaten Iowa etter tornado.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tornadoen traff en speiderleir for gutter vest i Iowa, melder Sky News.

Flere skadet
En talsperson for lokale myndigheter sier at redningsmannskaper er på plass. Speiderleiren som ble truffet ligger ved Little Sioux i Harrison County.

Leiren skal være dekket av falne trær og andre vrakrester etter uværets herjinger. I tillegg til de fire drepte skal minst 20 personer være skadet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Det så ut som en kraftig regnskur som var på vei. Men den var kanskje 400 meter bred, sier øyenvitne Dave Wills til Reuters.

Tornadoer i Midtvesten
Leiren besto av 93 ungdommer mellom 13 og 18 år. De var på leir for å lære om lederskap, melder Sky News. Den dødelige tornadoen traff speiderleiren rundt halv sju lokal tid onsdag. Tornadoen var bare en av 30 som herjet i fire delstater i Midtvesten onsdag.

Kansas, Nebraska, Iowa og Minnesota er rammet av flom og uvær. Bare i Iowa er hundrevis av mennesker evakuert fra sine hjem på grunn av flom. Delstatens guvernør Chet Culver erklærte 54 av Iowas 99 kommuner for katastrofeområder onsdag. Tornadoer og flommen har gjort store materielle skader.