barn ved fjell skole i drammen (Foto: Mats Eirik Linaae/TV 2)
barn ved fjell skole i drammen (Foto: Mats Eirik Linaae/TV 2)

Gir klassekassen
til Benjamin-fond

Skolebarn gir klassekassen til Benjamins minnefond i protest mot rasistgaven til drapsmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I klasse 7a ved Fjell skole i Drammen har de 22 elevene bakgrunn fra 10 ulike land i verden.

Men ved å bruke dette mangfoldet som en positiv ressurs har skolen lykkes i å skape et godt læringsmiljø for barna. Det er arbeidet for toleranse og mot rasisme som ga skolen Benjamin-prisen i 2004. Elevene ved skolen har møtt både moren til Benjamin Hermansen og venne hans fra Holmlia.

Idiotisk og urettferdig
I dag brukte elevene mye tid på å snakke om nyhetene som har kommet frem på TV2 de siste dagene. Det er vanskelig for mange å forstå at en mann som er hedret for å ha kjempet mot nazisme under krigen, selv ønsker å gi penger til høyreekstreme, og til han som er dømt for drapet på Benjamin Hermansen.

- Det er bare idiotisk og urettferdig, mener eleven Caroline Wringnes.

Ofrer elevkvelder
Elevene synes nyheten om pengedonasjonene var så opprørende at de nå svarer med samme mynt. Alle pengene de har spart opp over lengre tid -til sammen rundt ti tusen kroner- skal nå gå direkte til Benjamin Hermansen minnefond, og til arbeid mot rasisme og fremmedfrykt. Den opprinnelige planen var å bruke pengene på elevkvelder med pizza og brus.

- Det vi gjør nå er mye viktigere en pizza, sier Ferath Qureshi. Og medelev Arsalen Bashir legger smilende til; -Pizza kan man spise sammen med familien også.

Utfordrer alle
Nå utfordrer denne klassen alle skoleklasser i hele Norge til å komme Gjems-Onstad i forkjøpet.

- Vi håper at andre klasser i hele Norge synes det er en god idé å gjøre det samme som oss, sier Mohtada. Klasse 7a hadde allerede onsdag fått med seg de to andre sjuendeklassene på skolen.

Vil du vite mer om Benjamin Hermansens minnefond, kan du klikke her (TV2.no tar ikke ansvar for eksterne lenker)