brann  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
brann (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Brann bøtelagt - igjen

Publikummere kastet plaststenger på Molde-keeperen.

Brann har fått 20.000 i bot etter at publikum kastet flaggstenger av plast inn på banen i kampen mot Molde 31. mai. Det er andre gang i 2008 at Brann blir bøtelagt for dette, melder Brann på sine nettsider.

Flaggstengene traff ikke noen og var ikke egnet til å gjøre alvorlig skade, men i dommen påpekes det at det allikevel er upassende og i strid med regelverket. Det er også skjerpende at Branns tilskuere også tidligere har kastet ting inn på banen.

Reagerer på tilskuernes oppførsel
Daglig leder i Brann Stadion AS, Terje Reistad, sier at boten vil bli akseptert, men han sliter med å akseptere at publikummere motarbeider klubben sin. Nå varsler han tiltakt mot de ansvarlige.

- Folk er kjent med at vi etter Everton-episoden innførte nulltoleranse på denne typen opptreden. De som har kastet noe inn på banen har igjen påført oss en lei sak og et økonomisk tap. Den slags er lite forenlig med det å kalle seg Brann-supporter, sier Reistad.

Han sier at Brann har sikret seg personalia på en av de som kastet, og at det finnes videobilder av resten. Det vil bli jobbet med å identifisere disse.

Utestengelse venter
- Men vi skal til bunns i saken, og deretter legge den frem for styret. Utestengelse kan være en naturlig reaksjon. Neppe på livstid, men likevel såpass at det svir, sier Reistad.

- Det er jo pussig at folk som trolig hevder å ha Brann i sitt hjerte påfører oss sånt som dette. Å bli erklært uønsket på Stadion kan umulig være særlig stas for en som oppfatter seg selv som Brann-supporter, legger han til.

Biljardkule og egg
Mot Everton i vinter ble det oppstandelse etter at en Brann-supporter kastet en biljardkule inn på banen, men også tidligere har det kommet flygende prosjektiler fra tribunene på Brann-stadion.

I seriefinalen i 2006 ble Rosenborgs Steffen Iversen nødt til å skifte drakt fordi han ble truffet av et egg like etter at trønderne gikk opp i ledelsen.