Lene Elise Bergum 2 (Foto: TV 2)
Lene Elise Bergum 2 (Foto: TV 2)
BLIR MAMMA: Skuespiller Lene Elise Bergum blir mor for første gang.  (Foto: TV 2)
BLIR MAMMA: Skuespiller Lene Elise Bergum blir mor for første gang. (Foto: TV 2)

Lene Elise Bergum gravid

«Alex» fra «Hotel Cæsar» venter sitt første barn.

Lene Elise, som spilte «Alexandra ‘Alex’ Kvamme» i TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar», er seks måneder på vei.

- Jeg tror jeg blir ei hønemor. Jeg har mye kjærlighet å gi og har heldigvis en partner som har vært gjennom dette før. Han har to gutter og det blir jo litt alderssprik på dem – men de er glade for å bli storebrødre igjen, sier den lykkelige skuespilleren til TV 2 Underholdning.

Samboeren heter Bjørn Narve Kvande, og paret er bosatt på Torshov i Oslo. I disse dager flytter de inn i en nyoppusset leilighet – akkurat i tide til å forberede familieforøkelsen.

Les alt om «Hotel Cæsar» her.

- På ultralyden sa de at det skulle bli en gutt. Men jeg ler meg i hjel hvis det blir en jente. Kjønnet betyr ikke noe for meg så lenge alt går bra, sier hun.

Lene Elise spilte i «Hotel Cæsar» fra 1998 til 2001. Hun gjorde comeback i 2004 - men forlot intrigehotellet på nytt i mai samme år. Gjennombruddet som skuespiller kom med rollen som «Lene» i filmen Hodet over vannet (1993). Hun hadde også en fremtredende rolle som «Camilla» i komiserien «Tre på toppen» på TVNorge i 1997 og i TV 2-serien «Far og sønn».

I 2005 var hun norsk deltaker i den skandinaviske TV-produksjonen Robinson VIP, sammen med Ole Klemetsen, Janne Rønningen, Gry Jannicke Jarlum og Jan Simonsen.

Saken fortsetter under bildet.

Lene-Elise-Bergum-Jens-August (Foto: TV 2)
Lene-Elise-Bergum-Jens-August (Foto: TV 2)

Vil på kurs
Lene Elise er gravid i sjette måned, og har termin i midten av august.

- Nå begynner det på bli litt fremtungt. Det er en merkelig følelse – du skulle prøvd, ler hun.

- Graviditeten har gått veldig greit. Mange sier at man får vondt her og der og at man får diverse plager. Det har jeg ikke merket noe til. Det er noe med det å sette seg ned og kjenne på onder. Det gjør ikke jeg.

Les mer: - Fantastisk på Cæsar

Lene Elise jobber som distriktssjef i Øst-Norge for et firma som selger byggevareartikler.

- Jeg selger listverk, fôringer og panel – noe helt annet enn jeg har gjort før. Hele veien har jeg jobbet 100 prosent. Å være gravid er ikke en sykdom, men noe helt naturlig. Det er jo litt tyngre med alt, særlig i varmen, men det er sånn for alle. Jeg håper å kunne jobbe helt frem til fødselen. Er formen bra blir ikke det noe problem. Det er første gang jeg gjør dette så jeg vet ikke mye om hvordan livet som mamma blir. Det finnes kurs for alt, men ikke dette. Da må man finne ut av alt selv, smiler hun.

I videovinduet under kan du se Lene Elise som «Alex» i «Hotel Cæsar».

Saken fortsetter under videovinduet.

Føler seg som et romskip
Selv om Lene Elise er seks måneder gravid vil hun ikke kjøpe barneklær, barnevogn eller sette i stand et eget rom til babyen.

- Der er jeg litt overtroisk. Folk som pusher på med kjøp av vogner og sånn får ikke gehør hos meg. Vi har ikke innredet noe som helst – det venter vi med helt til det siste. Jeg føler meg som et romskip med en liten astronaut inni. For å være ærlig er jeg nok ikke helt ferdig med prosessen rundt det å bli mamma ennå, så det er greit at han ligger inni der litt lenger.

Les mer: Fra rappkjeftet til mor

- De sier at barnet vokser mye de siste månedene og da blir jeg litt nervøs. Det skal tross alt ut på slutten og jeg er rimelig stor allerede, ler hun.

- Hvordan blir livet som mor?

- Nå kommer det en liten unge som trenger 100 prosent oppmerksomhet. Det har vært helt bevisst å ikke få barn tidligere. Jeg har ikke hatt tid eller vært moden nok, sier hun åpenhjertig.

- Selv om livet endrer retning skal en ikke miste alt en har heller. En barn skal tilpasses i et liv og ikke motsatt. Jeg er vanvittig glad i å reise og farte – det vil jeg opprettholde selv om det har kommet smått i huset. Jeg har alltid vært et arbeidsjern og kan nok ikke gå hjemme for lenge.

Saken fortsetter under bildet.

Lene-Elise-Bergum (Foto: Scanpix)
Lene-Elise-Bergum (Foto: Scanpix)

Savner ikke rampelyset
Lene har ingen planer om å returnere til skuespilleryrket med det første.

- Jeg har ingen direkte planer om det – men en skuespiller har alltid en klovn i magen. Jeg går ikke på auditions for å få roller nå.

Allikevel holder hun døren på gløtt.

- Hvis det dukker opp som er virkelig spennende kan jeg nok slippe det jeg har i hendene. Men jeg er glad i den faste jobben min med fast lønn og arbeidstid.

- Ser du på «Hotel Cæsar»?

- Nei, jeg gjør ikke det. Det går på dumme tider av døgnet og de fleste av dem jeg jobbet med har sluttet. Derfor blir ikke det samme. Serien har også endret seg - det er ikke mye jeg kjenner igjen av det jeg husker fra gamle Cæsar, sier hun.

- Savner du rampelyset?

- Nei. Det jeg savner er prosessen med å produsere. Å være på opptak og skyte scene for scene er så sabla gøy. Da får jeg virkelig gløden. Mange kjenner meg igjen enda fra da jeg jobbet med TV – og «Hotel Cæsar» går jo i reprise nå.

På TV 2 Sumo kan du også se igjen tidligere sesonger av Hotel Cæsar.
Alt du trenger er et abonnement til 35 kroner, som også gir deg tilgang til alt av underholdningsstoff på TV 2 Sumo.
Slik blir du abonnent.