Zlatan  (Foto: ROLAND SCHLAGER/EPA)
Zlatan (Foto: ROLAND SCHLAGER/EPA)

Svever i vidunderlig fotballrus

Sverige fikk en drømmestart i EM. Nå svever «Söta bror» i en vidunderlig fotballrus.

Norge og Danmark maktet ikke å kvalifisere seg til EM. Dermed er Sverige Nordens håp i EM.

LES: - Verdige vinnere
LES: - EM over for Chippen
LES: Magiske Zlatan

Og svenskene har fått en drømmestart på Mesterskapet i Østerrike og Sveits. Regjerende Europamester Hellas ble slått 2-0 i Salzburg. Zlatan og Petter Hansson scoret målene - begge i andreomgang.

Dagen derpå svever Sverige i en vidunderlig fotballrus. Eksperter og anerkjente kommentatorer hyller de svenske spillerne - og slakter Hellas' ultradefensive spillestil.

Dette mener svenske fotballkommentatorer etter Sveriges drømmestart i EM:

«- Jeg kom direkte i fotballrus og Nederland-Italia til en kjedelig forestilling. Men takk og lov for at det ble seier for Sverige og fotballen. Vi visste at Hellas spiller 96 prosent på egen banehalvdel og 74 prosent mellom egne backer. Vi må ikke glemme at det var akkurat slik Hellas sjokkerte fotballeuropa med sin fotball for fire år siden. Lars Lagerbäck er viste beundringsverdig tålmodighet. Jeg nøt Henkes defensive arbeid men mest av alt Zlatans vidunderlige mål».
Jonas Karlsson SVT Sport.

«- Fem magiske minutter holdt. 2-0 mot Hellas var en skikkelig styrkebeskjed. Den her flygende starten har gitt oss et lysende utgangspunkt. Merkelig nok viste tittelforsvarerne en sørgelig innstilling allerede i første omgang. De dyttet ballen mellom backlinjen og det føltes provoserende. Desto triveligere var det at Sverige våget å spille dem ut».
Jan Hansson, Borås Tidning.

«- Det tunge skuddet som båret seg inn i det lengste krysset hadde ikke en gang Gunnar Nordahl gjort i samme stil. Keeperen Bevakaren Kyrgiakos gjorde ellers livet surt for Zlatan, som måtte lide av at ingen sentrale midtbanespillere var mer med fremover».
Jan Majlard, Svenska Dagbladet.

«- Kollektivet viste hva kollektivet kan gjøre. De viste hjertet som Daniels Anderssons og Fredrik Ljungbergs. Det kan jobbe seg hele veien til et sånt grisemål av gråsteinen Petter Hansson. Men kollektivet kunne ikke sørge for 1-0. Til det trenge man en Ibra».
Simon Bank, Atftonbladet.

«- Store spillere avgjør store kamper. Zlatan trengte ikke å bruke magien i sine føtter, hans høyrefot var som en slegge og Hellas var et knust lag. Det var en stor kveld for svensk fotball. Det var en gigantisk kveld for Zlatan Ibrahimovic».
Mats Olsson, Expressen.