Skogbrann ved Mykland i Aust Agder. (Foto: Svein Flagestad/TV 2)
Skogbrann ved Mykland i Aust Agder. (Foto: Svein Flagestad/TV 2)

Brannen på vei mot sentrum

Ytterligere 49 personer ble evakuert fra brannen ved Mykland i Aust-Agder i natt. Brannen er ikke under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De 49 personene ble evakuert fra bygda Valle. Fra før er 18 personer evakuert fra Mykland, dermed er til sammen 67 personer evakuert.

Uklar situasjon
- Situasjoner er så uklar av vi valgte å evakuerte 49 personer etter midnatt, sier Vidar Neset ved Agder politidistrikt til TV 2 Nyhetene. Det er satt inn store ressurser i å bekjempe skogbrannen.

Les også: Ny skogbrann i Fredrikstad

- Vi har hatt tre brannhelikoptre som har deltatt i slukkingsarbeidet, de måtte avslutte rundt midnatt på grunn av mørket, sier Neset. Brannhelikoptrene vil fortsette sin innsats når lyset tillater det.

Hytter
- I tillegg bistår mannskaper fra Heimevernet og Sivilforsvaret. Den kommunale kriseledelsen er også med i arbeidet, og hjelper blant annet de som er evakuert, opplyser Neset til TV 2 Nyhetene i morgentimene onsdag.

Ett titalls hytter har så langt blitt offer for flammenes rov, men brannmannskapene har så langt klart å hindre brannen i å spre seg til bolighus.

brannmannskap-mykland (Foto: Connie Bentzrud / TV 2)
brannmannskap-mykland (Foto: Connie Bentzrud / TV 2)

Røyklagt
TV 2 Nyhetenes reporter Connie Bentzrud forteller at det er masse røyk i området.

- Området er røyklagt og det svir i øynene. Akkurat nå kan ikke helikopterene fly over de hardest rammede områdene på grunn av all røyken, forteller Bentrud.

Hun forteller også at områdene rundt bebyggelsene nå blir vannet i håp om at dette skal hindre brannen i å¨spre seg mot boligområdene.

Kriseteam
Sigmund Pedersen, ordfører i Froland kommune, sier kommunens kriseteam vil ta hånd om de evakuerte utover dagen. Noen er innlosjert på et leirsted på Eikeli i Froland. Andre bor hjemme hos familie og venner.

- Det jobbes nå på spreng i forhold til å få tak i nok vann og beskytte de husene som ligger langs veiene, sier ordføreren til TV 2 Nyhetskanalen.

Onsdag morgen var i alt 67 personer evakuert fra sine hjem. Ordføreren i Froland sier han føler med dem som er rammet:

- Det er veldig vanskelig å måtte reise fra hus og gård og hjem og ikke vite om det brenner opp eller ikke. Det er en stor påkjenning, sier han.