Flere tusen nordmenn er rammet av den mystiske sykdommen ME.  (Foto: Sara Johanessen)
Flere tusen nordmenn er rammet av den mystiske sykdommen ME. (Foto: Sara Johanessen)

10 syke unnskyldninger for å ikke gå på jobb

Nyere undersøkelser viser at over 32% av alle nordmenn føler det ikke er noe galt i å lyve om sykdom selv om de bare trenger en ekstra dag fri. I tillegg kommer alle de som gjør det med dårlig samvittighet, men blir hjemme likefullt. Og på toppen av det kommer de som lyver, ikke bare til sjefen, men i slike undersøkelser også.

I Moro-redaksjonen dømmer vi ingen. Men vi er litt opptatt av at man godt kan være litt mer original enn å skylde på en forkjølelse eller magesjau om man først skal gjøre seg til løgner og unnalurer. Vi har funnet frem 10 originale unnskyldninger for å ikke komme på jobb. Til glede for deg, og mer til fortvilelse og vantro for din arbeidsgiver.

1. "Om det ikke gjør noe for dere tror jeg heller jeg blir hjemme og pusser våpnene mine i dag. Stemmene i hodet sier at det må gjøres nå"

2. "Heisann. Gjorde en tabbe i morges og tok to valium på toppen av lykkepillene, så nå kommer jeg meg ikke av dass-skåla. Men det føles helt greit altså..."

3. "Hei! På lørdag stilte jeg halvparten av klokkene i huset fram en time, og den andre halvparten tilbake en time, og har befunnet meg i et tidsløst kosmos siden. Jeg har lest bøker om kvantefysikk og vet ennå ikke hvordan jeg skal komme ut av denne universelle metasonen. Derfor kommer jeg inn sent i dag. Eller tidlig i forgårs. Alt etter som...."

4. "Kan ikke komme inn på jobb i dag. Må ha blodoverføring. Har fått alver og troll i blodet igjen."

5. "Kan ikke komme inn på jobb i dag, sjef. Skal bruke dagen på å drapstrue den forrige sjefen min. Han som ga meg sparken for å ikke komme på jobb. Ok?"

6. "Legen min sier jeg har fått en sjelden utgave av 48-timers ebolavirusangrep. Vet vi har mye å gjøre, så om du virkelig vil jeg skal komme, så gjør jeg det altså..."

7. "Hallo! Vil bare si at jeg var innom sexklubben i går. Og så glemte Mistress å låse opp kjettingene etterpå, så jeg er her ennå. Kommer innom så snart jeg har tatt straffen min"

8. "Fant nettopp ut at jeg er forvekslet ved fødselen, og nå føler jeg ikke for å komme på jobb, i og med at ansettelseskontrakten min nå inneholder en rekke gale opplysninger."

9. "Hallo! Ville bare si at timen hos psykologen gikk kjempebra. Fikk til og med denne praktiske munnkurven så jeg slutter å bite kolleger hver gang jeg blir stressa. Hallo?"

10. "Kan ikke komme inn i dag. Forstoppelse har gjort meg til en vandrende bombe, så jeg kan ikke gå noen steder uten å ha baken mot et åpent vindu."

Mer moro? Klikk her!