fritzl_680 (Foto: JOHN MACDOUGALL, © jd/sd)
fritzl_680 (Foto: JOHN MACDOUGALL, © jd/sd)

Kerstin Fritzl koblet fra respiratoren

Incest-offeret Elisabeth Fritzls datter Kerstin skal ha våknet fra koma og blitt gjenforent med familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 19 år gamle Kerstin ble for syv uker siden innlagt på sykehuset i Amstetten i Østerrike. Innleggelsen førte til avsløringene om at Josef Fritzl hadde holdt sin datter i fanget i et incest-helvete i 24 år. I løpet av fangenskapet fikk hun i tillegg syv barn med faren.

Les også: 24 år i fangenskap

Ifølge den østerrikske avisen OE24 skal Kerstin Fritzl nå være koblet fra respiratoren, og overført til den psykiatriske klinikken i Mauer der familien hennes har oppholdt seg de siste ukene.

Josef
  Fritzl
Josef Fritzl
Hun vil da for første gang møte bestemoren sin Rosemarie og tre av søsknene som ble hentet ut av kjelleren noen måneder etter at de ble født. Helt fram til hun ble syk, har Kerstin levd hele sitt 19 år lange liv i skrekkkjelleren.

Kerstin har ligget i koma helt siden hun ble innlagt 19. april, og det var lenge usikkert om hun ville overleve den høyst spesielle sykdommen, som trolig kom av mangel på luft og mosjon, samt dårlig ernæring, i tillegg til det faktum at hun er et produkt av innavl.

Les også: Usikkerhet rundt Frizls datter

Incest-siktede Josef Fritzl ble fredag varetektsfengslet i åtte nye uker, og påtalemyndighetene håper datteren Elisabeth Fritzl snart vil være i stand til å la seg avhøre.