brannsupply (Foto: Havila Mars)
brannsupply (Foto: Havila Mars)

Barn i avhør etter storbrann

Flere barn sitter i avhør etter storbrannen i Sandviken i Bergen. Fortsatt er det eksplosjonsfare i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet bekrefter at de har flere barn i avhør. De skal ikke være siktet for noe, men skal ha oppholdt seg på stedet like før brannen startet.

- Brannen ble meldt klokken 17.29. Det var en eksplosjonsartet kraftig brann med over 100 meter høye flammer.

- Man vet ikke hvor stor faren for eksplosjon er akkurat nå. De lagret acetylen i dykkersenteret, og man vet ikke om disse allerede har eksplodert eller ikke, sier reporter Sturla Dyregrov.

- Politiets skarpskyttere vil gå inn på branntomten og skyte flaskene så fort de til mulighet til det, sier brannsjefen i Bergen, Helge Eidsnes til TV 2 Nyhetene.

Se telefonintervju med vakthavende brannsjef i Bergen:

247941

Eksplosiver
Brannen startet i lokalene til IMC Diving. IMC Diving er et dykkersenter som har lagret en god del oksygen og acetylen.

Sjøflyhavnen ligger like i nærheten, og der er det lagret store mengder flybensin. Politiet sperret av et område på rundt 300 meter rundt brannen og beboerne i nærheten ble rådet til å lukke vinduer og dører fordi røyken kan være giftig.

Effektivt slukningsarbeid
Til alt hell var supplybåten Skandi Admiral like i nærheten da brannen startet. Den ble beordret inn og gjorde en stor del av slukningsarbeidet. Hadde ikke den kommet så raskt til, kunne det ha blitt en helt annen utvikling av brannen. Brannvesenet fikk en brannmester om bord, og veiledet hvordan de skulle sprute vannet.

Se intervju med brannsjefen: (Artikkelen fortsetter under).

247905

Supplyskipet sprøyter ut over 100.000 liter i minuttet. Det er ti ganger så mye som brannbåten, og en supplybåt vil kunne pøse ut mer vann enn alle brannbiler og brannbåten ville klart tilsammen.

- De har gjort en formidabel innsats, det ville vært vanskelig for Bergen Brannvesen og klare dette slukningsarbeidet uten denne supplybåten som tilfeldigvis var ute i byfjorden, sier vakthavende brannsjef Tore Kalleklev til TV 2 Nyhetskanalen.

Ingen ble skadet i den eksplosive brannen.

Brannen spredte seg til Sandviksfjellet som ligger like bak brannområdet, men brannvesenet skal ha denne brannen under kontroll.