NETTREFF: Send inn dine spørsmål til «Idol» Kim Rune nederst i saken.
NETTREFF: Send inn dine spørsmål til «Idol» Kim Rune nederst i saken.

Rørt etter pengegave

Kim Rune Hagen fra «Idol» får 10 000 kr fra Jan Werners familie.

Han ble sammenlignet både med Kurt Nilsen og Jan Werner da han var «Idol»-finalist høsten 2007. Nå har unggutten fått nok en tilknytning til sitt store forbilde, etter å ha mottatt 10 000 kr fra Jan Werner-legatet, utdelt av Jan Werners egen familie.

Les også: Klare for talenter og Idoler?

Prisen ble utdelt på hjemstedet til Jan Werner under Odalsfesten i helgen.

- Det var en veldig spesiell opplevelse, siden prisen ble delt ut i Nord-Odalen, der Jan Werner vokste opp. Legatet ble delt ut av foreldrene og broren, og graven lå bare et steinkast unna. Det ble veldig personlig og rørende, sier Kim Rune Hagen til tv2underholdning.no.

Jan-Werner-2
Jan-Werner-2

Stort forbilde
Kim Rune har fortsatt Jan Werner som et av sine store forbilder. Det er særlig på de høye tonene Kim Rune ønsker å bli lik avdøde Werner.

- Han er forbildet mitt vokalt sett, for han når de høye tonene. Han synger veldig høyt, og jeg klarer det fortsatt ikke. Hadde jeg klart det samme som han, hadde jeg hatt en mye større vokal bredde, sier Kim Rune.

Valgt ut av familien
Kim Rune var Werner-familiens «Idol»-favoritt, og selv om de hadde hjelp fra andre til å se etter kandidater til det nyopprettede legatet, var det Idolet som stakk av med prisen.

- Vi synes han har en flott stemme og er en fin kar på mange måter. Jeg tror han har en stor framtid innen sin sjanger, sier Jan Werners far, Thor-Egil Danielsen, til Dagbladet.no.

Trodde noen tulleringte
Da Jan Werners far ringte Kim Rune ringte for kort tid siden, trodde ikke den unge sangfulen sine egne ører.

- Jeg fikk telefon fra Thor-Egil Danielsen, og da trodde jeg det var noen som tullet med meg. Jeg bare måpte da jeg fikk telefonen, forteller Kim Rune.

Kim-Rune-Hagen-3
Kim-Rune-Hagen-3

Ny monitor
Artistkarrieren står i høysetet for Kim Rune om dagen. Han spiller konserter på små og store arrangementer rundt om på vestlandet og lokalt i Telemark, og i neste uke kommer singelen hans ut. Derfor skal også pengene gå til utstyr han trenger for å utvkle stemmen sin..

- Jeg skal kjøpe meg en trådløs monitor. Det er en sånn propp man har i øret. Du synger mye reinere med det. Og så blir det kanskje en god mikrofon. Men vi får se, for det er veldig dyrt.

Men nå er det fokus på plateslipp-

- Singelen min, «Hear Me God», kommer forhåpentligvis ut på mandag, jeg skal bare innom studio nå og gjøre en siste liten vokal på den, så er vi klar, sier Kim Rune Hagen før han må løpe til studio.

Få med deg Kim Rune og de to andre «Idol»-finalistene Glenn Lyse og Bjørn Johan Muri, samt flere av finalistene fra «Norske Talenter», i TV 2s store sommerturné. Kjøp billetter her!