VIKING I FØRINGEN: Thomas Rønning (t.h.) i duell med Nicolai Stokholm (t.v.) og Maurice Ross.  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
VIKING I FØRINGEN: Thomas Rønning (t.h.) i duell med Nicolai Stokholm (t.v.) og Maurice Ross. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Nicolai Stokholm
Nicolai Stokholm
Viking  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Viking (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

- Glimt skapte Vikings sjanser

- Vi skapte Vikings sjanser for dem, sier en skuffet Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen etter nederlaget i Stavanger.

All statistikk i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Spillerbørs

STAVANGER/BERGEN (TV 2 Sporten): VIKING - BODØ/GLIMT 2-0: Det var etter snaut én times spill den pussige situasjonen som skaffet Viking straffespark mot Bodø/Glimt oppstod.

Andrius Velicka snappet ballen ut av Glimt-keeper Londaks hender, som etterpå rev Viking-angriperen over ende. Dommer Brage Sandemoen pekte umiddelbart på straffemerket.

- Skapte Vikings sjanser
Nicolai Stokholm satte straffesparket i mål og sørget for 1-0-ledelse til Viking.

- Londak var uoppmerksom og ser ikke at Viking-spissen kommer bakfra. Det er ikke godt nok, vi kan jo ikke skape Vikings sjanser for dem, konkluderer Glimt-trener Kåre Ingebrigsten overfor TV 2 Sporten.

Se Jone Samuelsen misbruke en kjempesjanse for Viking:

247510

Drøyt ti minutter før slutt punkterte Børre Steenslid kampen da han headet inn sluttresultatet 2-0. Scoringen var midtstopperens andre for sesongen, og sikret en etterlengtet seier for gullkandidatene fra Stavanger.

Men selv om Vikings seier var fortjent, satt de tre poengene langt inne. For spillemessig imponerte Viking heller ikke på søndag, og har mye å rette på fremover for å kunne henge seg med i tetkampen.

- Viking har på langt nær innfridd så langt i sesongen. Før sesongen visste jeg at forsvaret var den svakeste biten, men de har også sviktet i angrepsspillet denne sesongen. Savnet av en notorisk målscorer i Ijeh har vært enorm, oppsummerer TV 2 Sportens ekspert Bjørn Johansen, som i sin aktive karriere fikk med seg 78 mål og sju mål for Viking i perioden 1993-1995.

- Har manglet selvtillit
I pausen innrømmet Vikings sportsdirektør Egil Østenstad at Viking-spillerne sliter med selvtilliten. Nå får de imidlertid et pusterom fra det som kunne blitt en kamp i bunnen før ferien.

- Vi er et lag som ikke er i den beste rytmen, og sliter med selvtilliten. Vi har manglet det siste lite ekstra, konstaterer Østenstad.

- Det var ikke Viking som var særlig gode, men heller Glimt som skuffet. I store deler av kampen slet Viking, og fikk en gratis-mulighet da Londak rev ned Velicka og Stokholm scoret på straffen. Når kampen punkteres med Steenslid sin heading, er det hele over. Hadde ikke Londak gjort den tabben, ville nok Glimt reist hjem med poeng, mener Bjørn Johansen.

Slik startet lagene:

Viking (4-2-3-1): Nicht - Ross, Steenslid, Horn, Pereira - Samuelsen, Stokholm - Ødegaard, Fillo, Gaarde - Velicka

Bodø/Glimt (4-3-3): Londak - Hamoud, Bärengrub, Rønning, Forko - Rønning, C. Berg, R. Berg - Sørensen, Johansen, Olsen