Kelly Pavlik Gary Lockett (Foto: BEVERLY SCHAEFER, © BKS/TC)
Kelly Pavlik Gary Lockett (Foto: BEVERLY SCHAEFER, © BKS/TC)

Årets store mismatch

Lekende lett tittelforsvar for Kelly Pavlik.

VM-kampen som bokseverden forventet at ville bli årets mismatch levde opp til alle forventninger.

Totalt utklasset
Amerikanske Kelly Pavlik (26) møtte overhodet ingen verdig utfordrer da han forsvarte den lineære mellomvektstittelen mot 10-1 underdogen Gary Lockett (31) i Atlantic City søndag morgen norsk tid.
Forskjellen i alt som er av betyning i en boksekamp ble pinlig tydelig allerede midtveis i åpningsrunden da waliseren tok sin første telling.
Derfra gikk det kun en vei for den sjanseløse briten, som avla ytterligere to besøk i canvasen i annen runde.

Kastet inn håndkledet
Locketts overambisiøse sekundanter valgte likevel å sende 31-åringen ut til kamp i tredje runde, men innså snart at slaget var tapt og kastet inn håndkledet etter at deres mann hadde plukket seg opp fra canvasen enda en gang og stod klar til å ta i mot enda mer juling.

- Jabben min fungerte godt. Den gjorde at jeg kunne følge opp med flere gode slag, sa en umerket Pavlik etter å ha blitt annonsert som vinner på teknisk knockout.

Tittelforsvaret mot Lockett var amerikanerens første etter at han tok VM-beltet fra landsmannen Jermain Taylor sist september.

Pavlik og Lockett fikk betalt henholdsvis 13 millioner og 1,3 millioner norske kroner hver for sin innsats.

Mestermøte mot Calzaghe?
Med det forpliktede tittelforsvaret mot Lockett ute av bildet åpner en rekke dører seg for mellomvektsmesteren.
26-åringen har en tentativ avtale om å møte Marco Antonio Rubio i september, men promotor Bob Arum nevner også at et mestermøte mot Joe Calzaghe i oktober er en mulighet.

- Det vil i så fall være en flott kamp, men det er opp til Calzaghe å avgjøre om han vil møte Pavlik eller ikke, sier Calzages promotor Frank Warren til BBC.

En eventuell toppkamp mellom de to verdensmesterne vil sannsynligvis finne sted på en avtalt vekt innenfor i super-mellomvektklassen (76,3 kilo) der Calzaghe holder den lineære VM-tittelen.

Skrelltap for De Leon
Tidligere på samme stevne annonserte den puerto ricanske knockoutmaskinen Juan Manuel Lopez (25) sin ankomst i super-bantamvektklassen (55,4 kilo) da han slo ut WBO-mesteren Daniel Ponce De Leon (27) allerede i første runde.
Lopez ventes å sette sin nye tittel på spill allerede i august.