Mora Forrest (Foto: George Ruhe)
Mora Forrest (Foto: George Ruhe)

Realitybokser vant VM-tittel

Sergio Mora realiserte boksedrømmen.

Tittelbildet og rankinglisten i lett-mellomvektklassen (70 kilo) er nok en gang snudd på hodet etter at den urangerte Sergio Mora (27) detroniserte WBC-mesteren Vernon Forrest (37) i Uncasville, Connecticut natt til søndag norsk tid.

Les også: - Kaosklassen

Snudde kampen
2-1 underdogen fra Los Angeles så ut til å komme skjevt ut i sin første tittelmatch da Forrest tok ringføringen og presset Mora til å bokse defensivt i kampens tidlige runder.
Overtaket varte imidlertid ikke lenge – fra fjerde runde og utover brøt Mora nemlig flyten i WBC-mesterens arbeid ved å øke tempoet akkurat nok til at den aldrende tittelholderen fikk problemer med å holde følge.
Få runder senere vant utfordreren overtaket ved å sette press på Forrest og holdt deretter koken resten av kampen.

Ved fullført titteldistanse leste poengprotokollene henholdsvis 116-112 og 115-113 (8-4 og 7-5 i runder) til Mora, mens den tredje dommeren scoret kampen uavgjort (114-114, 6-6 i runder).
Mora fikk dermed tilkjent seieren og WBC-beltet ved en såkalt «majority decision».

- Drøm i oppfyllelse
- Dette er drømmen min. Jeg har jobbet så hardt for dette, jublet Mora etter å ha blitt annonsert som seierherre.

27-åringen ble et kjent navn i USA i 2005 da han vant første sesong av den kritikerroste amerikanske realityserien «The Contender», der han konkurrerte med femten andre proffboksere om en premiepott på én million dollar.
Tre andre deltagere fra serien har til nå bokset tittelkamp, men blitt grundig utklasset i forsøket på å realisere sine drømmer

Frisk pust i kaosklasse
Seieren over den nummer én rangerte Forrest kan vise seg å være det første tegnet på at det omsider er i ferd med å skje et sårt trengt generasjonskifte i lett-mellomvekt.
Vektklassen har i de siste årene opplevd en av sine svakeste perioder noensinne og vært et skrekkeksempel på uorden og manglende toppkamper mellom klassens beste.